Karl Clair tar farvel

Karl Clair er frigitt av Liverpool. 18-åringen vil prøve å få fart på karrieren ved Nike Academy på Loughborough University.

Carl Clair ble sett på som et av Liverpools største talenter frem til en skade satte stopper for hans utvikling etter FA Youth Cup-finalen i 2009. Siden den gang har 18-åringen slitt med et alvorlig kneproblem. Etter en tur med Liverpool FC til Karibia fortsetter han nå fotballkarrieren ved Nike Academy på Loughborough University.
- Reisen til Karibia var utmerket. Det var en flott måte å ta avskjed. Det var en meget hyggelig gest av Rodolfo (Borrell) og staben å ta meg med fordi de bare kunne sagt at jeg skulle forlate klubben, slik at jeg ikke trengte å reise, sier Clair til Liverpoolfc.tv.

- Men det gjorde de ikke. Jeg hadde en flott tid der. Det var en perfekt måte å avslutte mine syv år i klubben.

- Det er trist å si farvel til disse spillerne fordi de er en god gjeng. Jeg tilbrakte en uke med Conor (Coady) på St. Vincent, og han er en topp fyr. Forhåpentligvis får han noen minutter med førstelaget neste sesong.

- Det er mye talent i denne gruppen, Det vil være interessant å se hvordan de gjør det i fremtiden. Jeg vil ta en annen vei, men jeg kommer ikke til å gi opp.

Clair har slitt med en kneskade, og han kom aldri tilbake på sitt vanlige nivå. I 2010/11 ble det kun to kamper for U18.
- Det startet som en senebetennelse i mitt venstre kne. Det pågikk i cirka ni måneder. Jeg kom tilbake for pre-season i år, men det virket som jeg jeg ikke var i stand til å komme tilbake på det nivået jeg var på.

- Jeg forstår fullt ut hvorfor jeg ikke har spilt. I begynnelsen av sesongen var jeg litt engstelig og jeg ønsket ikke å presse meg selv i tilfelle det skulle gå galt igjen.

- Jeg føler meg bra nå. Jeg vil takke Andy Renshaw og Dave Galley og resten av staben som har hjulpet meg. De ga meg muligheten til å utvikle meg som spiller.

- Jeg har spilt noen kamper nylig, så jeg føler at jeg er på vei tilbake dit jeg ønsker å være. Forhåpentligvis kan jeg komme tilbake som det Adam Hammill gjorde.

- Jeg elsker fortsatt denne klubben. Guttene vil alltid være mine venner. Men jeg har en ny utfordring i Loughborough.

- Vår utdanning- og velferdsfunksjonær Clive Cook ordnet det hele for meg. Jeg visste ikke mye om det fra før, men det virker som en god måte for meg å bli værende innen fotballen og forsøke å finne en ny klubb.

- Det er i hovedsak fotball, men det er også noen fag. Jeg krysser fingrene for at jeg kan imponere og finne en ny klubb om ikke så lenge.

Ved The Academy jobber man for å sikre at alle spillerne også har noen å gå til når de forlater Kirkby.
- Hele staben og alle spillerne ønsker Karl lykke til i fremtiden, sier Phil Roscoe, sjef for utdanning og velferd.

- Karl er en spiller som har måttet overvinne en alvorlig skade, og dette har sterkt påvirket hans utvikling som spiller. Han har fått den beste behandlingen av Dave Galley, Andy Renshaw og Liam Kershaw de seneste to sesongene for å bli bra igjen.

- Å være skadet så lenge er selvsagt meget vanskelig for enhver spiller. Karl har vist en fremragende viljestyrke og mental tøffhet for å komme tilbake dit han er nå og akseptere at han nå må se seg om etter en spillerkarriere et annet sted.

- Vi håper at Karl nå har en stabil periode uten skader. Forhåpentligvis kan han komme tilbake som profesjonell en gang i fremtiden.

- Hver andre lærling som ikke får en proffkontrakt i Liverpool har nå vært i stand til å fortsette fotballkarrieren på ulike måneder. Michael Ihiekwe signerte nylig profesjonell kontrakt i Wolverhampton. Alex Whittle har gått til Glen Hoddle Academy. Marcus Giglio har blitt fulltidsproff i TNS. Karl Clair har signert en ettårskontrakt ved Nike Academy, som ligger på Loughborough University.

- Å ha spillere som fortsetter karrieren hos andre klubber eller på andre programmer, gir oss like stor tilfredstillelse for staben her som spillere som får proffkontrakt i Liverpool.

- Jeg vil si bra gjort til de nevnte spillerne. De vil fortsette å få veiledning og hjelp fra staben i Liverpool.