Keegan om Liverpools situasjon

Kevin Keegan synes Liverpools tropp er den svakeste på fem år. De røde kommer kanskje ikke til å vinne ligaen på fem år uten store investeringer. Kenny Dalglish må få managerjobben. Liverpool må forlate Anfield. Andy Carroll var svært overpriset.

Den tidligere Liverpool- og Newcastle-spilleren Kevin Keegan har klare meninger om dagens Liverpool.
- Hvis noe må sies, så vil jeg si det. Noen ganger sier man noe som vil skape problemer andre steder. Man må si det slik det er. Du kan ikke være partisk, sier Kevin Keegan til The Telegraph.

- Man må si at Liverpool har den svakeste spillerstallen på fem år.

Andy Carroll ble solgt fra Newcastle til Liverpool for £35M i januar.
- Ingen som er ved sine fulle fem og som har jobbet med ham eller sett ham, ikke engang Andy Carroll selv, vil si at han er verdt £35M. Men dersom du får £50M og er desperat, er desperat for å godgjøre fansen etter å ha solgt Fernando Torres, så kan slikt skje.

- Man fikk mer enn man trodde for Torres, så betaler man kanskje mer for Carroll. Ville jeg ha betalt det for ham? Svaret er 100 prosent nei.

- Folk snakker om at Carroll og Luis Suarez er lik John Toshack og meg selv. Virkelig? Liverpool betalte £100000 for Toshie og £33000 for meg. Jeg kom fra Scunthorpe. Ingen hadde hørt om meg. Det er litt forskjell.

Keegan kjenner godt til hvilket talent Carroll besitter.
- Han var på vei frem da jeg var der. Han var fersk. Han er den beste jeg har sett til å heade. Det er hans største plussfaktor. Det på minussiden har alltid vært der. Kan noen få ham til å innse at han må trene hardt, jobbe hardt og være en god proff i 10 år og han vil være en rik gutt? Han må bli kvitt de andre tingene.

Kevin Keegan mener Kenny Dalglish er rett mann for Liverpool.
- Jeg kan ikke forstå hvorfor han ikke har fått jobben ennå.. Jeg vet ikke om de venter på riktig tidspunkt eller noe annet, men det er umulig å ikke gi ham jobben. Det er bare snakk om å offentliggjøre det. Det er opplagt at spillerne trives med å spille under ham.

- Dersom man ser på poengene de har sanket etter at Kenny kom inn og legger tilsvarende til første halvdel av sesongen, ville de ha vært mestere. Testen vil være å klare det neste sesong.

- Etter min mening, og jeg er sikker på at Kenny vet det, så synes jeg Liverpool-troppen fortsatt har sine mangler. Hvis det ikke kommer store investeringer, vil jeg bli overrasket om Liverpool vinner ligaen de neste fem årene.

- De mister terreng til rivalene for hvert minutt som går ved å ha 40000 tilskuere på Anfield og ikke være med i Champions League.

- De må komme opp med £300M for et nytt stadion i tillegg til å gjenoppbygge spillerstallen. De må virkelig tenke seriøst på det nye stadionet og hvordan de skal finansiere det.

- De må få plass til ytterligere 15000 til 20000 tilskuere dersom de skal begynne å konkurrere med Manchester United kommersielt. Det er trist for meg å si det, men de må flytte fra Anfield.