Kelly gleder seg til ligastarten

Martin Kelly gleder seg som en unge til ligastarten. Det er nemlig nesten et halvt år siden sist han spilte en offisiell kamp for Liverpool!

Da Kelly haltet ut av Upton Park med en hamstringskade i februar, trodde nok ikke 21-åringen at det skulle gå så lang tid før han kunne ikle seg helrødt i offisiell kamp igjen. Med Glen Johnson ute med skade, vil Kelly sannsynligvis starte på Liverpools høyreback i morgen.

- Glen er ute etter å ha fått en liten smell, men jeg er ikke sikker på hva som vil skje i morgen. Jeg ser frem til sesongen starter, og gleder meg over å få være en del av denne fantastiske Liverpool-troppen, uttaler Kelly til Liverpool Echo.

- Etter å ha vært ute å lenge var det flott å få gjennomført en hel preseason, og jeg gleder meg veldig til sesongen starter for alvor. Jeg er bare glad for at jeg har holdt meg skadefri i hele sommer, og forhåpentligvis vil alt arbeidet jeg har gjort bære frukter slik at jeg kan holde meg skadefri og få en god sesong, legger han til.

- Først trodde jeg bare det var krampe dag jeg ble skadet mot West Ham, men da jeg prøvde å komme meg på beina visste jeg at noe var alvorlig galt. Riften i muskelen var veldig stor på grunn av den høye farten jeg hadde. Det var vanskelig å takle, minnes Kelly.

- Jeg håpet å komme på banen igjen før sesongen var over, men det første rehabilteringsprogrammet jeg kjørte fungerte ikke særlig bra. Dagen før jeg skulle begynne med full trening igjen spurtet jeg, og følte at det strammet seg til i muskelen. En scan viste at jeg hadde slått opp igjen skaden.

- Det var et tilbakeslag, og medførte at jeg fikk et nytt opptreningsprogram. Jeg måtte jobbe dobbelt så hardt for å komme tilbake. Programmet fokuserte på å styrke området rundt lårmusklene og leggmusklene mine, men også mye styrketrening for overkroppen. På grunn av farten jeg får opp, må jeg ha mer muskler.

- For noen måneder siden startet jeg med yoga to ganger i uken. Til å begynne med tvilte jeg på at det ville hjelpe, men nå har jeg blitt vant til det.

- Jeg har jobbet hardt, men føler at jeg har dratt nytte av det. Det handler om å få kroppen min så sterk som mulig.

- Nå blir jeg testet et par dager etter hver eneste kamp, for å sjekke at styrken min ikke har avtatt. Det handler om å forebygge nye skader.

- Jeg var meget godt fornøyd med forrige sesong inntil jeg ble skadet. Jeg fikk spille i Europa League, noe som var til stor hjelp. Kenny ga meg sjansen i FA-cupkampen på Old Trafford, og det gjorde at jeg fikk troen på meg selv. Jeg fikk vite relativt sent at jeg skulle spille. Det var ikke tid til å bli nervøs. Jeg var bare opprømt, og ønsket å komme i gang. Steven Gerrard hjalp meg mye den dagen.

- Jeg så meg ikke tilbake etter det, og jeg skylder Kenny mye for all spilletiden han ga meg. Du trener alltid så hardt du kan, i håp om å få spilletid.

- Skaden kom på verst tenkelige tidspunkt for meg, ettersom jeg hadde spilt meg til en fast plass på laget, men slik er fotballen. Jeg er tilbake nå, og føler meg sterkere enn noen gang.

- Ettersom Glen Johnson er høyreback for England, har jeg muligheten til å lære av den beste. Glen er en strålende spiller, som har bidratt til utviklingen min ved at jeg har kunnet jobbe sammen med ham. Han har hjulpet meg mye med spillet mitt, og jeg håper han kommer raskt til hektene igjen.

- Det er hard konkurranse om plassene her, men det forventer du i alle store klubber. Vi er klare for sesongstart, og nå håper vi alle at vi kan begynne med en seier. Det blir ikke lett, for Sunderland er et godt lag som har gjort noen gode kjøp i sommer. Men vi har jobbet veldig hardt med vår formasjon, og nå skal vi praktisere det vi har trent på.