Kelly tar Rodwell i forsvar

Liverpools høyreback Martin Kelly er den siste i rekken til å ta Jack Rodwell i forsvar, etter at Everton-spilleren ble utvist i lørdagens Merseyside-derby.

Kelly innrømmer at han ble meget overrasket da dommer Martin Atkinson viste Rodwell det røde kortet etter taklingen av Luis Suarez midt på banen.

- Jeg kjenner Jack, og han er en hyggelig fyr. Dommeren var på pletten og ga ham rødt kort. Han var den som var nærmest situasjonen, og nølte ikke. Men Jack gikk ikke inn i den taklingen med hensikt å skade noen. Han er det stikk motsatte av en stygg spiller. Om noe, så ønsker deres manager at Jack var litt røffere i spillestilen. Han er ikke typen som spiller stygt, uttaler Kelly til Liverpool Echo.

Høyrebacken er godt fornøyd med sitt første Merseyside-derby på Goodison Park, og mener at seieren over naboen ga alle det perfekte løft foran kampen mot Manchester United på Anfield 15.oktober.

- Dette er to svært viktige kamper for oss, med derbyet først og så Manchester United-kampen. Som lag er vi henrykt over seieren i derbyet, og etter landskampene vil vi samles igjen i neste uke for å forberede oss til å møte Manchester United.

- Det var strålende å spille i mitt første derby på Goodison. Det ble en tøff start på kampen, der vi hadde publikum mot oss, men vi stod sammen. Vi holdt oss til taktikken vår, som gikk ut på å få ballen ned på bakken og få pasningsspillet til å gli. I pausen sa Kenny at vi ikke måtte stresse. Han poengterte at sjansene ville komme om vi var tålmodige.

- Vi kastet aldri alle mann i angrep, for vi ønsket ikke å få en kontring i mot og tape på det. Vi var tålmodige, og til slutt kom målene. Vi fortjente poengene.

2-0 seieren over Everton var første gang Liverpool holdt nullen siden seieren over Arsenal i august. Kelly mener dette kan tilskrives timesvis med hardt arbeid på treningsfeltet.

- Vi har jobbet hardt på trening med å fremstå som en enhet defensivt. Vi har prøvd å finne den riktige balansen mellom å angripe og forsvare oss, slik at vi ikke er så sårbare når vi mister ballen. Vi greide oss bra mot Everton, og vi var alle glade for at vi unngikk baklengsmål. Nå ønsker vi å holde nullen i flere kamper.