Kenny hyllet Gary Speed

Kenny Dalglish hyllet den walisiske landslagssjefen Gary Speed, som gikk bort under tragiske omstendigheter tidlig i dag, etter Liverpools poengdeling mot Manchester City.

Liverpool måtte nok en gang nøye seg med uavgjort hjemme på Anfield, etter en forrykende fotballkamp mot Manchester City, der de røde hadde fortjent de tre poengene. Men fotballsøndagen preges likevel av Gary Speeds tragiske død.

Før kampen bestemte Kenny Dalglish seg for ikke å inkludere Craig Bellamy i kamptroppen, på grunn av waliserens nære vennskap med Speed.

- Jeg kjente Gary Speed godt. Han var en fantastisk fotballspiller, men enda viktigere, han var en hyggelig kar. Det er mange som er triste etter det som har skjedd, men de viktigste menneskene for øyeblikket er hans kone og hans to gutter, sa Dalglish til pressen like etter kampslutt på Anfield.

- Mine varme tanker går til dem. De trenger nå all den støtten de kan få. Jeg er sikker på at de vil få den støtten de trenger, for Gary hadde en rekke gode venner. Han var en kjernekar, så dette er trist for alle, fortsatte han.

- Gary var som en mentor for Bellars. Bellars var ganske oppbrakt, og jeg tok avgjørelsen om at han ikke skulle spille. Det finnes viktigere ting enn å spille en fotballkamp.

Når det gjelder selve kampen, så ble det et fyrverkeri av en match der Liverpool burde ha tatt alle tre poengene etter å ha overkjørt serielederen de siste 45 minuttene. De rødes strakk imidlertid sin ubeseirede kamprekke til 10 kamper.

- Jeg tror ikke jeg kunne ha bedt om mer når det gjelder innsats og oppofrelse fra spillerne. De var fantastiske, sa Dalglish.

- City startet kampen bedre enn oss, synes jeg, og de scoret et mål akkurat i det vi begynte å få fotfeste i kampen. Vi utlignet kjapt takket være litt hell, men med det var hellet slutt for oss.

- Vi møtte en målvakt som gjorde akkurat det samme som tre eller fire andre målvakter har gjort her denne sesongen. Han spilte en fantastisk kamp. Før eller siden møter vi en keeper som ikke redder alt som kommer.

City-innbytter Mario Balotelli ble utvist sju minutter før full tid, etter at han fikk sitt andre gule kort for å ha satt albuen i fjeset på Martin Skrtel.

City-manager Roberto Mancini hevdet etter kampen at reaksjoner fra Liverpool-spillerne gjorde at dommer Martin Atkinson trakk kortet opp av lomma. Det avfeier Dalglish.

- Reaksjonen til våre spillere? Jeg tror Ballotelli klarte å få seg selv utvist. Hans oppførsel snakket for seg selv, mer enn noen annens. Noen ganger må du se deg selv i speilet for å finne svaret. Han hjalp på ingen måte seg selv. Av og til blir han kanskje straffet hardere enn andre, men hadde han hjulpet seg selv hadde han ikke kommet opp i en slik situasjon i utgangspunktet.