Kenny meget kritisk til cupdato

Kenny Dalglish er forbannet over at Liverpool må møte Chelsea på Stamford Bridge tirsdag 29.november, bare to døgn etter ligakampen mot Manchester City på Anfield.

- Det er en skam at spillere i vår tid blir bedt om å spille en nøkkelkamp i Premier League og så en kvartfinale i ligacupen bare 48 timer senere. Jeg forstår at politiet i London sier at vår kamp ikke kan spilles onsdag på grunn av Tottenhams kamp mot PAOK Saloniki og fagforeningsdemonstrasjonen som holdes den dagen. Men det bør være fotballmyndighetenes plikt å finne frem til andre løsninger, som tar spillernes helse i betraktning. Det har åpenbart ikke skjedd i denne saken, sier en rasende Dalglish til Liverpoolfc.tv.

- Manchester City er i en lignende situasjon som oss når det gjelder deres kamp mot Arsenal, og de må argumentere for sitt syn, mens det er min plikt å ivareta interessene til Liverpool FC. Her har du to klubber som har behandlet denne turneringen med stor respekt i flere år, og så blir de behandlet på denne måten. Jeg skulle likt å høre hva sponsorene tenker om denne situasjonen, og hva det gjør med ryktet til turneringen, fortsetter han.

- Det fremstår som totalt uansvarlig at kvartfinalene spilles samme uken som europaligakamper. Dersom Stoke hadde slått oss i siste runde, og skulle møtt Chelsea, måtte kampen ha blitt flyttet til en annen dato. Så enkelt er det. Men når vi ber The Football League om å få flyttet vår kamp til en senere dato, blir vi fortalt at dette er umulig. Hvor er logikken i det? Hva ville ha skjedd om alle de fire engelske lagene som er med i Europa League hadde gått videre til kvartfinalene i ligacupen? Dersom The Football League ønsker å devaluere sin egen turnering, så er det opp til dem, men de bør ikke bli oppbrakt dersom klubber benytter disse kampene til å hjelpe utviklingen til sine unge spillere.

- Vi hadde også en situasjon der både vi og Manchester City ønsket at vår innbyrdes ligakamp ble flyttet tilbake til lørdag, slik at begge lag hadde bedre tid til forberedelser til kvartfinalen, men igjen ble vi fortalt av Premier League at dette ikke var mulig av hensyn til TV-stasjonene, og at vi bare måtte spille om oppsatt. Ian Ayre forhørte seg med Premier League, som hadde en diskusjon med Sky, men ingen av dem var villig til å innfri vårt ønske.

- Jeg ønsker å si en ting til våre fans, og det er at de bør tenke seg godt om før de kjøper billett til ligacupkampen, for vi ønsker ikke at de bruker pengene sine og så finner vi ut at vi ikke har annen mulighet enn å bruke unge spillere i kampen.