King Kenny og Steve Clarke har signert for tre år

Fenway Sports Group og Liverpool FC bekrefter at Kenny Dalglish har signert en treårskontrakt som Anfield-klubbens permanente manager. Førstelagstrener Steve Clarke har også signert en treårsavtale med klubben.

Dalglish har etter at han overtok etter Roy Hodgson i januar vært på en kontrakt som midlertidig manager ut sesongen. Men skotten har nå satt navnetrekket sitt på en ny treårsavtale med de røde. Det samme har førstelagstrener Steve Clarke.

- Kenny er legendarisk både som en talentfull spiller og en suksessrik manager. Etter at han kom tilbake som manager i januar har han vist ekstraordinære lederegenskaper og evnen til å få det beste ut av en rekke folk i klubben. Det ble klart for oss veldig tidlig at atmosfæren rundt klubben ble totalt forandret ved hans nærvær. Ingen annen kunne ha gitt oss en slik respons. Derfor er vi glade for at vi har blitt enige om en ny kontrakt. Vi verken trengte eller ønsket å se oss om etter andre alternativer, da han er riktig mann til å lede laget, uttaler klubbeier John Henry.

- Etter å ha jobbet tett sammen med ham, har vi fått førstehåndskjennskap til hvor høyt han elsker klubben, og hans brennende ønske om å gjøre alt som er nødvendig for å skape et vinnerlag igjen. Han har et unikt forhold til våre supportere, og personifiserer alt som er spesielt med Liverpools måte å gjøre ting på. Liverpool er en anerkjent klubb på verdensbasis. Når vi nå har Kenny på benken vil det hjelpe oss med å tiltrekke oss de beste talentene som finnes, slik at klubben kan fortsette å forbedre seg, legger han til.

- Jeg er også fornøyd med at vi har kommet til enighet med Steve Clarke, da hans bidrag som en del av Kennys stab har vært betydelig de siste fire månedene.

- Dette har vært en spennende tid i klubbens historie. Ansettelsene av Ian Ayre og Damien Comolli, og nå Kenny, representerer en betydelig styrking av ledelsen i klubben. Vi står nå overfor en stor utfordring med å få Liverpool tilbake på det nivået supporterne fortjener i et miljø hvor konkurransen stadig blir sterkere, men jeg er sterk i troen på at vi nå har fått inn de riktige folkene til å klare det.

Styreformann Tom Werner er også godt fornøyd med at managerspørsmålet nå er løst.

- Det var ekstremt viktig at vi fikk en periode med stabilitet etter vanskelige tider, og Kenny har gjort en fabelaktig jobb de siste tre månedene med å bringe klubben sammen igjen. Det har vært åpenbart hvordan spillerne har reagert på hans lederskap og kunnskaper om spillet, og nå råder optimismen i klubben igjen. Vi har en klar visjon om hvordan Liverpools lag bør spille, og hvordan klubben bør styres, og effekten Kenny har hatt på førstelagstroppen og hans iver etter å involvere de unge spillerne på akademiet samsvarer perfekt med måten vi tenker på, sier Werner.

Administrerende direktør Ian Ayre er også henrykt over dagens utnevnelse av ny permanent manager.

- Dette er gode nyheter, og det var en lett avgjørelse å ta i den forstand at det aldri var noen annen inne i bildet. Alle har fått en fin mulighet til å jobbe sammen de siste månedene, både eierne, Kenny, Damien og jeg selv, og og vi har alle sett hva Kenny og Steve Clarke har oppnådd sammen.

- Jeg er ikke overrasket over hva Kenny har oppnådd siden han returnerte til klubben. Det er en utrolig prestasjon av ham å ha tatt oss så høyt på tabellen, men en jeg respekterer høyt innen fotballen sa til meg en gang at dersom du skal velge en manager så må du velge en vinner, og det er hva Kenny er.

- Vi har lenge hatt behov for folk som virkelig forstår hva denne klubben handler om, og hva den betyr for supporterne og hva som gjør klubben unik i forhold til andre klubber. Kenny kjenner til dette både inn og ut, og jeg tror det er en nøkkelkvalitet. Han forstår hva som virkelig betyr noe i Liverpool, og hva som kreves her.

Dalglish selv er selvsagt henrykt over at han nå er Liverpool-manager på lang sikt igjen.

- Da jeg tok jobben i januar, var jeg bare glad for å kunne hjelpe klubben ut sesongen. Nå har eierne i sin klokskap bestemt seg for at de ønsker meg litt lenger, og det er fantastiske nyheter både for meg selv og Steve Clarke at vi nå har signert disse kontraktene. Både John og Tom har tatt seg god tid med å vurdere hva som er best for fotballklubben, og hente inn de menneskene de ønsket for å ta klubben fremover. De er begge vinnere, som forstår hva supporterne vil ha fra et Liverpool-lag og hvordan vi skal gjøre ting. Dette er en unik fotballklubb, og jeg er henrykt over å få muligheten til å bygge noe spesielt her igjen.

- Jeg ønsker å gi en honnør til alle spillerne for innsatsen de har lagt ned. De har vært fantastiske. Jeg ønsker å takke alle i klubben for den velkomsten de har gitt meg etter at jeg kom tilbake i januar.

- Jeg ønsker å rose Steve Clarke for det han har bidratt med etter at vi begynte å jobben sammen, da han har brakt med seg rutine og kunnskaper inn i rollen. Spillerne trives på treningene, og forstår sine roller i kampene. De har respondert på strålende vis.

Dersom du ønsker siste nytt om Liverpool sendt direkte til din mobil når det skjer - Prøv denne linken.