Klare til å møte Sunderland

Rodolfo Borrell forteller at hans reservelag ser frem til ettermiddagens kamp mot Sunderland, etter å ha fått trene sammen med deler av førstelagstroppen i går.

- Vi fikk en telefon søndag kveld, og var henrykt over invitasjonen fra Kenny Dalglish og hans trenerstab. Vi frydet oss over å kunne trene sammen med spillerne som fikk lite eller ingen spilletid i den flotte seieren over Chelsea i helgen, forteller Borrell til Liverpoolfc.tv.

- Det er ingen tvil om at dette var en stor opplevelse for oss alle, ikke bare spillerne, men trenerne også. Dette er hva alle jobber for i sine karrierer.

- Kenny, Steve Clarke, Kevin Keen og resten av staben behandlet oss på fantastisk vis. Vi er alltid velkomne, og følte oss hjemme på førstelagstreningen.

- Jeg har sagt det tidligere også, vi er i den unike og heldige situasjon at vi har en førstelagsmanager som har vært involvert med akademiet og reservelaget tidligere. Kenny kommer fortsatt til Kirkby og prater med oss minst en gang i uken. Han har en enorm jobb som manager for klubben, men finner likevel tid til oss, noe som er fantastisk.

- Treningsøkten på Melwood var et perfekt løft for vårt unge reservelag foran dagens kamp, og spesielt etter det skuffende tapet for Sporting Lisboa i NextGen Series i forrige uke. Vi er glade for at vi er videre i turneringen, for vi spilte i en veldig tøff gruppe. Ett lag var mye bedre enn de andre. Sporting Lisboas unge spillere har strålende kvaliteter, og de andre lagene måtte kjempe mot hverandre om andreplassen.

- Jeg tror Sporting er oppe blant favorittene til å vinne turneringen. Jeg har erfaring med et fantastisk ungdomssystem i Barcelona, og nå her i Liverpool. Dersom jeg ser tilbake på mine 14 år i Barcelonas ungdomsavdeling og analyser mine tropper, tror jeg at jeg kun hadde en tropp som var bedre enn den Sporting kan vise til nå. I løpet av mine 20 år som trener har jeg faktisk kun ved tre anledninger møtt lag med tilsvarende kvaliteter.

- Vi snakket med de portugisiske trenerne mens vi var i Lisboa, og de fortalte oss at de tror dette er det beste juniorlaget i klubbens historie. Det sier mye når du vet at dette er en klubb som er berømt for å bringe frem talenter som Luis Figo og Cristiano Ronaldo. De spillerne de har på juniorlaget nå er spesielle.

- I de andre gruppene vil Barca være et av lagene som blir å regne med. Men jeg tror de må hente ned 4-5 spillere fra andrelaget sitt skal de være i stand til å slå Sporting. Det vil utvilsomt bli interessant dersom de to klubbene møter hverandre. De to er turneringens favoritter i mine øyne. De andre lagene som når kvartfinalen kan også nå langt, inkludert oss selv. Vi må fortsette å jobbe hardt på trening, og sørge for at vi forbedrer oss og presterer opp mot vårt beste.

- Enn så lenge fokuserer vi nå på den hjemlige ligaen, og det eneste vi tenker på nå er dagens kamp mot Sunderland. Et Sunderland-lag som ligger helt i toppen av avdelingen.

- Vi har spilt mot dem på U18-nivå de to siste årene, og jeg husker dette som svært vanskelige kamper. Mange av spillerne fra dette U18-laget vil være på reservelaget nå, og de vil også ha spillere som hentes ned fra førstelagsstallen, så de vil stille med en sterk tropp.

- Vi var i ferd med å komme i siget i den hjemlige ligaen, etter tre gode resultater. Men Sporting-kampen kan ha ødelagt rytmen vår. Jeg håper guttene responderer på riktig vis, og lærte det de måtte lære av det tapet. Forhåpentligvis slår vi tilbake så raskt som mulig. Det beste hadde vært om vi gjorde det allerede mot Sunderland i dag.