Klare til avreise

Liverpools spillere setter seg i dag på flyet til Kina for å gjennomføre en 13 timers reise. Administrerende direktør Ian Ayre sier man ser fram til turen med store forventninger.

En fyldig tropp med spillere og ledere tar i ettermiddag flyet til Guangzhou isørlige Kina, og vil lande i morgentimene på mandag. En vil tilbringe tre dageri Kina, tre dager i Malaysia og en siste dag i Singapore. Det vil bli spiltkamper på onsdag (Kina) og lørdag (Malaysia), mens det vil bli holdt en åpentreningsøkt i Singapore.

“I klubbens mer enn 100 år gamle historie har vi aldri vært til Guangzhou ellerKuala Lumpur, noe som derfor åpner nye muligheter for oss”, sier Ayre påLiverpools hjemmeside. “For de partnere som vi i dag har i klubben og forfansen verden rundt, spesielt i disse områdene, er det veldig spennende.

“Det er viktig for oss å reise omkring og gi fansen en sjanse til å se hva viser hver uke her i Liverpool, spillerne på nært hold og sjansen til å se dem ien kamp.

“Det vil alltid være en balanse under pre-season hvor vi prøver å balansere medå reise slik at det har kommersiell verdi og verdi for fansen, og samtidigsørge at det passer inn med trening og forberedelser for spillerne. Detkommersielle er viktig, men det er enda viktigere at spillerne blir toppforberedt til sesongen. Du må derfor finne steder som har de rette fasiliteterog kan gi best mulig omgivelser til forberedelsene.

“Det fine når det nå gjelder laget er at det er omfattende samarbeid. Hele tidenhar vi derfor sammen med Damien, trenerne, manageren og andre med sportsligansvar hatt samtaler, og deretter igjen med våre sponsorer, og vi har satt dethele sammen.

“Det er en myte som hersker om Kina og alle synes å ha deres eget syn ogforventninger om hva det er, fortsetter Ayre. “Jeg ser på det som et veldigmoderne sted, som er imøtekommende og med herlige folk. Liverpoolfans i Kina erslik Liverpoolfans er overalt, lidenskapelig opptatt av sitt lag.

“Feberen brenner virkelig i Malaysia, fortsetter Ian Ayre. De røde vil ta entre timers flytur til Kuala Lumpur på onsdag. “Billettsalget har gått gjennomtaket og alle synes å ville være der. Det er en utrolig by, pulserende ogspennende og for meg representerer den alt Asia står for.

“Siden reiser vi til Singapore og selv om vi bare skal ha en treningsøkt dernår det gjelder det fotballmessige, ble det umiddelbart utsolgt da vi gjordedet kjent.

“Det har vært mye kritikk over at fotballklubber reiser rundt, tar med seg myepenger, og så forsvinner. Det mannskapet som til daglig representerer oss ilokalsamfunnet vil trene lokale unggutter og unger med vanskeligheter gjennomflere forskjellige tiltak. Noe gjennom klubben, noe i forbindelse med vårepartnere og noe gjennom lokale organisasjoner av det britiske konsulatet. Viønsker at folk virkelig skal forstå hva Liverpool Football Club representerer.”