Klarer Pepe å holde nullen mot Arsenal

Pepe Reina har fortsatt til gode å holde nullen mot Arsenal. Han har hatt tolv forsøk. Klarer han det i det trettende, etter å ha vært veldig nær å klare det i det tolvte?

Statistikken viser at Liverpool har vunnet 20 ligakamper borte mot Arsenal i årenes løp. Arsenal har 38 seire på sin hjemmebane, mens 28 kamper har endt uavgjort.

Da lagene møttes på Anfield i seriepremieren ble det 1-1. David N'Gog scoret først for vertene, to minutter etter pause. En tabbe av Pepe Reina førte til at Arsenal utlignet i siste spilleminutt. Joe Cole ble som kjent utvist like før pause i sin ligadebut for de røde.

På Emirates i fjor vant Arsenal 1-0. Abou Diaby ble matchvinner med en scoring etter 72 minutter.

Etter at den engelske toppdivisjonen ble omdøpt til Premier League har Liverpool vunnet 14 ligakamper mot Arsenal. The Gunners har vunnet 11, mens 12 oppgjør har endt med poengdeling. Liverpool har ikke vunnet noen av sine ti siste bortekamper i ligasammenheng mot klubben fra det nordlige London. Siste seier kom da Titi Camara ble matchvinner i februar 2000. Bare Jamie Carragher og Steven Gerrard er fortsatt i klubben fra det laget.

Liverpool har dermed aldri vunnet på nye Emirates Stadium. Det har blitt tre tap og tre uavgjorte kamper. Anfield-klubben har sluppet inn 15 mål på de sju siste bortekampene mot Arsenal. Gjestene fra Merseyside har imidlertid gjort sju mål på de ni siste kampene selv også.

Liverpool har vunnet sju av sine siste ti ligakamper.

Arsenal har scoret i 18 av de siste 19 ligamøtene mellom klubbene.

Arsene Wenger har vunnet ni og tapt ni av 28 ligakamper mot Liverpool etter at han tok over som Arsenal-manager i 1996. The Gunners er ubeseiret mot Liverpool i de siste sju ligakampene, og har bare tapt en av de ti siste.

Wengers mannskap har sluppet inn bare ett mål på sine sju siste hjemmekamper i ligasammenheng. Det ble scoret av Louis Saha da Arsenal vant 2-1 over Everton. De to siste hjemmekampene har imidlertid vært målløse oppgjør mot Sunderland og Blackburn.

Arsenal er ubeseiret på sine 14 siste ligakamper. Siste tap kom mot Manchester United på Old Trafford i midten av desember, der vertene vant 1-0.

The Gunners har tapt tre hjemmekamper denne sesongen. Mot West Bromwich (2-3), Newcastle (0-1 med Andy Carroll som matchvinner) og Tottenham (2-3).

Kilde: Liverpoolfc.tv