Klart for kvartfinale

Det er bare tre timer til kvartfinalen i FA Youth Cup mellom Liverpool og Manchester United sparkes i gang på Anfield. Akademisjef Frank McParland håper Liveprool slår United og klarer å vinne juniorcupen, men understreker samtidig at det å vinne trofeer ikke er det primære fokus på akademiet.

- Det er umulig å vite sikkert om en 17-åring eller 18-åring blir en førstelagsspiller. Mediene skryter våre spillere opp i skyene. Det er fantastisk, da det beviser at alle på akademiet gjør en god jobb. Men det er viktig at spillerne holder beina godt plantet på jorda. De har fortsatt langt igjen før de når målene som er satt for dem. Det vet de selv også, sier McParland til Liverpoolfc.tv.

- Selvsagt ønsker vi å vinne denne kampen, og vinne turneringen. Men til syvende og sist er det å produsere spillere for førstelaget som gjelder for oss. Vår jobb er nettopp dette. Dersom du vinner kamper og trofeer på veien, er det fint. Men hovedsaken er å produsere spillere for førstelaget.

- Stemningen i troppen er preget av optimisme. Guttene ser virkelig frem til kampen. Det setter en ekstra spiss på det hele at motstanderen heter Manchester United. Vi har spilt flere gode kamper mot dem opp gjennom årene, så vi er spente. De har et veldig godt lag. De har hatt en fantastisk ungdomsavdeling i flere år nå, så vi vet hva vi har i vente.

- Vi har gått gjennom alle rapporter om dem, så vi vet de er et godt lag. Men vi er heller ikke dårlige. Jeg er glad for at kampen går på Anfield. Vi elsker å spille der, og det er en stor ting med hensyn til guttenes fotballfremtid. Dette handler ikke bare om hva som skjer i dag. Det handler om disse spillernes fremtid, og det er viktig at de føler seg hjemme på Anfield. Vi er veldig spente, og gleder oss til kampstart, avslutter McParland.