Klopp benekter Liverpool-interesse

Borussia Dortmund-manager Jürgen Klopp benekter at han har blitt kontaktet av Liverpool og forespurt om å ta over som manager etter Roy Hodgson.

- Liverpool har ikke tatt kontakt, og det er ikke noe poeng å snakke om dette, siteres 43-åringen i The Guardian.

Klopp har hatt stor suksess med Borussia Dortmund i høst. Hans lag er suveren serieleder i Bundesliga, etter 14 seire på 17 kamper. I ettermiddag tok Bundesliga-lederen fatt på en seks dager lang treningsleir i Jerez i Andalucia.

Borussia Dortmunds daglige leder, Hans-Joachim Watzke, uttaler at det ikke finnes en sjanse i havet for at Klopp kan bli overtalt til å forlate Dortmund av Liverpools eiere, Fenway Sports Group.

- Det har ikke vært noen offisiell kontakt, fordi det vil være bortkastet tid, uttaler han.

- Alle vet at det ikke finnes noen sjanse for at vi gir slipp på ham. Vi kan le av denne historien. Jürgen er en god venn av meg, og han har kontrakt til 2014. Han vil aldri bryte den kontrakten, legger Watzke til.

Klopp har ledet Dortmund siden mai 2008, og etter en sjette- og en femteplass de to foregående sesongene, har hans lag nå 10 poengs forsprang til de argeste utfordrerne når Bundesliga er halvspilt. De gode resultatene og den attraktive fotballen som laget hans spiller, fikk Dortmund-ledelsen til å forlenge Klopps kontrakt med to år i slutten av november.

Liverpool har også vært linket til Marseille-trener Didier Deschamps. Den franske klubben svarte ikke på telefonhenvendelser fra The Guardian i dag. Liverpool var ute etter Deschamps også i sommer.

- Liverpool-direktør Christian Purslow ringte meg. Han spurte om jeg ville tillate ham å møte Didier. Jeg fortalte ham at jeg ikke ville stå i veien for noen som ville møte en annen, men samtidig sa jeg høflig i fra om at det ikke fantes den minste sjanse for at de kunne stjele treneren vår, uttalte Marseille-formann Jean Claude Dassier den gangen.