Kongelig utmerkelse til Benítez

Rafael Benítez mottok sølvmedalje av kongelig orden for sportsmeritter under en seremoni i Madrid i formiddag. Overrekkelsen ble foretatt av Hennes Kongelige Høyhet Infanta Doña Cristina.

Tidligere Liverpool-manager Rafael Benítez mottok nyheten om tildelingen i et brev fra Spanias sportsminister Albert Soler Sicilia i forrige måned. Begrunnelsen for å gi Rafael Benítez utmerkelsen er for "anerkjennelse av prestasjoner, omstendigheter og bidrag innen idrett.” Videre i brevet stod det: “En slik fortjent utmerkelse er en anerkjennelse av hans fremragende karriere som har tjent som en avgjørende nasjonal og internasjonal eksponering av spansk idrett.”

Presentasjonen ble gjort ved Avdeling for idrett og fysisk aktivitet på INEF (Nasjonalt institutt for fysiske studier), der Rafa tok sin grad i 1980 og hvor Benítez i 2010 ble tildelt en medalje, “Agustin de Betancourt”, som er den høyeste utmerkelse gitt av Polyteknisk Universitet i Madrid.

- Jeg er takknemlig, beæret og glad. Jeg er opprømt fordi jeg er tilbake i min hjemby og til INEF der jeg startet min karriere, og hvor jeg har fått så mange gode venner som jeg har fortsatt i dag, sa Benítez etter overrekkelsen.