Konkurranse for keeperne

Peter Gulacsi har avansert til å bli Liverpools reservekeeper, men ungareren tar ingen ting for gitt i hva som er en hard konkurranse keeperne i mellom på Melwood.

Pepe Reina er den suverene førstekeeperen i Liverpool. Roy Hodgson hentet inn Brad Jones i sommer for å være vikar, samtidig som man hadde unge sisteskanser som Peter Gulacsi og Martin Hansen i troppen.

Da Jones reiste til Asiamesterskapet for Australia, kom 20-årige Gulacsi inn som reserve. Det er en posisjon som han har beholdt, også etter at Brad Jones kom tilbake.

- Vi er alle gode venner, jeg tror det er viktig at vi arbeider sammen, sier Peter Gulacsi til liverpoolfc.tv om keepersituasjonen i klubben.

- Vi konkurrerer oss i mellom. Vi teller hvem som slipper inn flest mål på trening og vedkommende vil få form for straff. Det kan være noe sånt som at han må gå rundt og samle inn alt utstyret etter en økt. Det er for moro, men det er også en seriøs side ved det. Vi ønsker alle å vinne. Selv på trening, følelsen av å vinne er fortsatt stor. Det hjelper deg til å fokusere og vi tjener alle på det.

- Det er klart at han gjør det bra, men han vinner ikke hver gang, svarer Gulacsi på spørsmål om Reina dominerer i disse konkurransene. – Det føles nok best hvis vi andre kan slå ham og det er hva vi alle prøver på.

- Pepe gir oss råd, men han snakker ikke for mye. Han ønsker ikke å være som en far som skal fortelle oss hva vi skal gjøre. Isteden gir han bare råd om områder hvor vi kan bli bedre. I tillegg til å høre på ham ser jeg hvordan han arbeider og hvordan han forbereder seg.

- Jeg har vært mye involvert med troppen i det siste, men jeg vil aldri si at jeg er andrevalget. Jeg prøver bare å gjøre mitt beste.

- Det gjør meg stolt over å være involvert. Jeg prøver å være så klar og så god som overhodet mulig. Jeg ønsker å vise folk at jeg fortjener å være med i troppen. Jeg må fortjene den tilliten og vise at jeg er god nok dersom jeg skulle få sjansen.