Kraftig kutt i lønnskostadene

Rory Smith i Daily Telegraph skriver at Liverpool har blitt kvitt spillere som til sammen kostet klubben £30M i spillerlønninger. Liverpool har subsidiert Poulsens overgang til Evian.

Kenny Dalglish og Damien Comolli har sendt 19 spillere på dør i sommer. De siste to, Raul Meireles og Philipp Degen, forlot klubben da kun få minutter gjensto av overgangsvinduet. Fjorten spillere har blitt frigitt eller solgt, mens ytterligere fem har blitt lånt ut. Alberto Aquilani og Joe Cole er blant spillerne som har skrevet under midlertidige avtaler med andre klubber.

Hele £30M har blitt skåret ned på lønnsbudsjettet, og det har blitt solgt spillere for mer enn £20M. Bare Brad Jones og Danny Wilson er igjen av Roy Hodgsons signeringer, og bare tre av 14 spillere Benitez signerte i hans to siste år i klubben er fortsatt på Anfield. Mindre enn et år etter at Fenway Sports Group kjøpte Liverpool FC, har det altså blitt gjort skikkelig opprydning i stallen.

Noen var mer enn villig til å forlate klubben. Paul Konchesky aksepterte et lønnskutt for å gå til Leicester. Nabil El Zhar, Emiliano Insua. Milan Jovanovic og Philipp Degen kom til enighet om å avslutte arbeidsforholdet, men for lukrativere avtaler.

Liverpool må fortsatt slite med feilene fra det tidligere regimet. Liverpool må betale 60 prosent av Coles ukelønn på £80000 mens han er på utlån til Lille. Det betyr at de røde må ut med £2,5M for 29-åringen denne sesongen.

Christian Poulsen overgang til Evian ble også subsidiert, men FSG ser heller glasset som halvt fullt enn halvt tomt. Mens Liverpool betaler £2,5M til Cole mens han er i Frankrike, sparer de samtid £1,65M. FSG er bestemte på å bygge en kostnadseffektiv spillerstall.

Raul Meireles var ikke ivrig etter å forlate Anfield, men sto uten valg da han så at Jordan Henderson og Charlie Adam ble hentet inn. Et løfte fra de tidligere eierne om å øke lønnen fra £35000 i uken dersom hans første sesong ble vellykket, ble ikke fulgt opp av FSG. Det kom aldri til samtaler om lønnsøkning. Til slutt leverte Meireles inn en transfersøknad og frasa seg en lojalitetsbonus for å gå til Chelsea. Liverpool fikk inn £12M for Meireles, og det beløpet dekker inn det som ble betalt for spilleren forrige sesong.

Dalglish har bygget et tropp som er ung, energisk og som består av mange hjemmeproduserte spillere, samt spillere med lidenskap for klubben. Det passer også inn hos FSG. Troppen består av 22 seniorspillere pluss en rekke yngre spillere. DE seks sommersigneringene, utenom Bellamy, vil koste £13M i lønninger. Det er en besparelse på £17M for FSG. Eierne har brukt £114M på spillerinnkjøp i løpet av åtte måneder. I tillegg kommer lønninger. De har solgt for £75M.