Krever å få se referat fra hemmelig møte

Hillsborough-familiene krever å få lese referatet fra et hemmelig møte som daværende statsminister Margaret Thatcher fikk i stand dagen etter tragedien i Sheffield.

Følgende personer antydes ha vært tilstede under dette hastemøtet, i tillegg til Thatcher selv: Thatchers pressesjef Bernard Ingham, Norman Bettison som var en av toppsjefene i South Yorkshire Police, samt innenriksminister Douglas Hurd.

Trevor Hicks, som mistet sine to døtre i Hillsborough-tragedien, tror at det var under dette møtet at myndighetene la sine planer for å frikjenne politiet for ansvar og legge all skyld på supporterne.

- Vi tror man ble enige om at politiet ikke skulle få noe skyld for tragedien. Vi tror det var denne søndagsmorgenen, den 16.april 1989, at det skitne spillet startet, uttaler Hicks til Liverpool Echo.

- Vi føler oss komfortable med den prosessen som nå pågår for å få frigitt alle Hillsborough-dokumentene, inkludert referatet fra dette møtet, selv om historien har lært oss å være forsiktige med hensyn til politikken i saken. Vi ønsker at alle dokumenter skal frigis til panelet som etterforsker tragedien uredigert. Det er viktig at vi får fatt i alle dokumenter. Referatet fra dette møtet må frigis, om vi skal ha tiltro til det som skjer i denne prosessen. Når det er sagt, så ser det ut til å være en genuin vilje til å få alt frem i lyset nå. Vi er glade for at saken skal opp til debatt, og at det som blir sagt blir offisielt nedtegnet, legger han til.