Kritikken hagler mot Popplewell

Sir Oliver Popplewell har skapt oppstandelse på Merseyside, ved å antyde at de Hillsborough-etterlatte har oppført seg på en uverdig måte. Nå får han på pukkelen av flere parlamentsmedlemmer.

Den 84 år gamle pensjonerte høyesterettsdommeren skrev i et brev til The Times at de etterlatte må slutte med «konspirasjonsteoriene» sine og komme seg videre i livet. Dette vakte naturlig nok sterke reaksjoner i Liverpool.

Parlamentsmedlem og Everton-supporter Andy Burnham beskriver brevet som en fornærmelse og mener utspillet er lite gjennomtenkt.

- De forferdelige tragediene i Bradford og på Hillsborough er simpelthen ikke sammenlignbare. Etter Hillsborough ble det umiddelbart startet en svertekampanje mot Liverpools supportere. Vi føler alle med de etterlatte etter brannen i Bradford, men de måtte ikke lese syke løgner om sine venner i avisene, siter Burnham til The Telegraph.

- Det vi har kjempet mot alle disse årene er løgnene til offentlige myndigheter. Det virker som de som stod bak dette fortsatt holder sammen for å nedsable ofrene for tragedien. Sir Oliver trenger kanskje å gå i seg selg og reflektere over det som skjedde den gangen, la han til.

Parlamentsmedlemmet Alison McGovern fra Wirrall kaller Popplewells brev for en «skam».

- Han eier ikke skamvett når han forteller familiene at de ikke har oppført seg på en verdig måte. Det er avskyelig. Når jeg flyttet til London i 1999 måtte jeg hele tiden korrigere folk når det gjaldt det som skjedde på Hillsborough. Det var like sårende hver gang du måtte bekjempe disse løgnene, sier hun.

Maragret Aspinall, som er leder for Hillsborough Family Support Group, forteller at hun nylig møtte en som overlevde brannen på Valley Parade i 1985.

- Han tok meg i hånda og la en arm rundt meg, og sa: «Jeg støtter kampanjen din». I det ligger det et budskap til Sir Oliver Popplewell. Hvordan tørr han si noe slikt? Han bør skamme seg.