Kuyt hjelper Suarez

Dirk Kuyt er sikker på at Luis Suarez vil bli en stor suksess i Liverpool. Nederlenderen avslører at han hjelper uruguayaneren med å finne seg til rette på Merseyside.

- Jeg vet Luis vil bli en veldig god spiller for oss. Det er jeg sikker på. Jeg ringte ham like før han skrev under, og fortalte ham at han skrev under for en storklubb. Vi er på sjetteplass på tabellen nå, men jeg er sikker på at det kun er et tidsspørsmål før vi er tilbake i Champions League, sier Kuyt til Liverpool Daily Post.

- Jeg kan hjelpe ham. Han snakker nederlandsk, noe som er bra. Han spilte for en rivaliserende klubb, Ajax, men jeg har sett nederlandske fotball på TV hver eneste uke, og vet hvor godt han har spilt. Noen ganger er det til hjelp å snakke samme språk. Snakker vi nederlandsk, vil ikke motstanderens forsvarere forstå hva vi sier til hverandre.

- De gangene vi har spilt sammen, synes jeg det har fungert bra. Samarbeidet vil bare bli bedre og bedre.

- Hvor opprømt er jeg over at han valgte Liverpool? Jeg visste han ville ta steget opp til en storklubb i Europa. Det første jeg sa til mine medspillere og alle i klubben var at vi har sikret oss en topp, topp spiller.

- Han har funnet seg til rette veldig raskt. Han måtte få orden på mye i sin første uke, men han var likevel fullstendig fokusert hver eneste dag på trening. Han ønsker å bli en viktig spiller for denne klubben, og det har han allerede vist at han vil bli.

Kuyt får medhold av lagkaptein Steven Gerrard, som også har merket seg Suarez sitt potensiale.

- Vi kan allerede se hvilken god spiller Luis er. Han er hurtig og årvåken, og har funnet seg tilrette raskt. Han er en fighter, som alltid vil jobbe hardt for laget. Vi har vært henrykt med hans spill i de første kampene. Forhåpentligvis får vi se mye mer til ham.

- Jeg tror han blir enda bedre når han blir vant til tempoet i spillet her til lands. Han spilte ikke særlig mange kamper i ukene forut for overgangen, så han må finne tilbake til kampformen. Når han kommer skikkelig i form, vil han bli svært vanskelig å stoppe.

Ettersom han ikke kan spille i Europa League, blir sikkert Suarez fast inventar på laget i ligaen om han holder seg skadefri helt frem til sesongslutt. Kenny Dalglish tror at Dirk Kuyt kan hjelpe uruguayaneren med overgangen fra nederlandsk fotball.

- De har begge en bakgrunn i nederlandsk fotball, så det gir dem en sjanse til å finne tonen. Det hjelper at Dirk snakker spansk og nederlandsk, og jeg er sikker på at det gir Luis trygghet at det er flere i klubben som kan snakke hans morsmål. Han har fått mange venner allerede, noe som vil være til stor hjelp.

- Vi setter stor pris på en kar som Dirk. Alle vet hvor oppriktig han er, og hvor verdifull han er for oss med målene han scorer. Man vet hva man får med Dirk.

Kuyts scoring mot Sparta Praha var hans 15. i europacupene for Liverpool. Bare Steven Gerrard, Michael Owen, Ian Rush og Roger Hunt har gjort flere.

- Jeg liker ikke å se tilbake for mye, men laget fungerer mye bedre nå, sier Kuyt selv.