Kvartfinale i juniorcupen i morgen

I morgen skal Liverpools juniorlag ut i en prestisjefylt kvartfinale i FA Youth Cup, hvor man er vertskap for Manchester United på Anfield. Dette er en kamp Andre Wisdom og de andre juniorene ønsker å vinne mer enn noen annen. I en eventuell semifinale venter Chelsea.

Juniorlaget er i storslag foran morgendagens kamp. De står bokført med ni seire på rad, og har scoret hele 55 mål på sine siste 15 kamper.

Morgendagens kamp, som har avspark klokken 13.00 skandinavisk tid, skal ha en vinner, om man så må ty til ekstraomganger og straffespark-konkurrase. Dersom Liverpool går videre, venter en semifinale over to kamper mot Chelsea, der Liverpool i så fall vil starte med bortekamp.

17 år gamle Andre Wisdom drømmer nå om å gå helt til topps i turneringen.

- På papiret har klubben et sterkt U18-lag, og forhåpentligvis kan karer som jeg selv, Suso og John Flanagan, som til daglig spiller på reservelaget, tilføre laget det lille ekstra, slik at vi avanserer i turneringen, sier Wisdom til Liverpoolfc.tv.

- Dette laget har kvaliteter nok til å gå helt til topps i turneringen. Men vi vet at det blir en vanskelig kamp mot Manchester United. De har noen gode spillere, så vi må sørge for at vi er klare for utfordringen.

- Det vil være en stor prestasjon om vi kan komme oss til finalen og vinne den. Jeg spilte i tilsvarende finale for to år siden, da vi tapte for Arsenal. Det ville ha vært fint å vinne juniorcupen denne gangen, slik at jeg kan få den på min merittliste.

Wisdom mistet tre og en halv måned av sesongen grunnet en alvorlig kneskade han pådro seg under spill med England U19. Nå har han imidlertid spilt noen kamper både for reservelaget og U18 etter at han ble friskmeldt, og håper å kunne bidra på positivt vis for juniorlaget i morgen.

- Jeg har ikke vært så veldig skuffet over at jeg måtte stå over de tidligere rundene, for jeg har gledet meg med guttenes fremganger. De har spilt noen gode kamper, og nå er jeg bare glad for å være tilbake på banen igjen. Jeg får vann i munnen av tanken på å skulle møte Manchester United, ikke minst fordi dette er i juniorcupen.

- Jeg ser virkelig frem til kampen. Forhåpentligvis får vi et like godt resultat mot dem som førstelaget fikk forrige helg. Det vil bli et stort øyeblikk på Anfield, og forhåpentligvis blir det en del tilskuere på kampen som ønsker å se oss spille.

- Jeg fikk trene med førstelaget på Melwood i forrige uke, og det var en flott opplevelse for meg. Forhåpentligvis klarer jeg å fortsette å jobbe hardt og gjøre det bra, slik at jeg får flere sjanser til dette i fremtiden. Jeg har fått mange gode råd fra karer som Kenny Dalglish, Carra og Steven Gerrard. De sier jeg skal fortsette å jobbe med spillet mitt, og poengterte at dersom jeg får sjansen for førstelaget, så må jeg gripe den med begge hender.