Landslagskolleger støtter Suarez

Flere av Luis Suarez sine lagkamerater på det uruguayanske landslaget er sjokkert over at det engelske fotballforbundet har ilagt Liverpool-spissen en suspensjon på åtte kamper, og støtter sin landsmann.

- Jeg kan ikke tro det. Det engelske fotballforbundet begår en stor feil. Det er tydelig at England har et rasismeproblem de prøver å kvitte seg med, og det er bra. Men denne straffen er ilagt uten solide bevis, skriver Uruguay-kaptein Diego Lugano på sin egen nettside.

- Luis er et offer i denne saken. Jeg kan ikke forstå hvordan en spiller som Evra kan gjøre dette. Han bryter all sedvane innen fotballen. Vi vet alle hvilken type person Luis er, og de verdiene han har, fortsetter Paris Saint Germain-stopperen.

Lazio-vingen Alvaro Gonzalez er like klar i sin tale.

- Alle vi som kjenner Luis vet at når han kom med denne bemerkningen så var det ikke en fornærmelse. Vi uruguayanere ordlegger oss på en måte som kan bli feiltolket av folk fra andre steder, og det skjer hyppigere i fotball enn ellers. Men det er ingen grunn til å kalle uruguayanere rasister, uttaler Gonzalez til Montevideo-avisen El Pais.

Han påpeker at en stor andel av Uruguays befolkning har afrikanske røtter, og at uruguayanere ofte kaller venner «negro».

- Det ser ut for at vi må betale dyrt for å flytte til det som kanskje er mer lukkede kulturer. Kulturer som nesten helt sikkert har diskriminert Evra på et eller annet tidspunkt når han føler seg angrepet i denne situasjonen, legger Lazio-vingen til.

Veteranspissen Sebastian Abreu nøler heller ikke med å ta Suarez i forsvar.

- Det er ingen fornuft i dette. Anklagen er fullstendig grunnløs. Alle på landslaget støtter Luis, og vi håper at dommen kan bli omgjort, skriver han på sin offisielle nettside.

- Foruten å være en utmerket proff, er Luis en god person, og denne straffen er totalt urettferdig, legger han til.

- Luis har overvunnet mange problemer i sin karriere, og bør bare ta dette med ro for han har tre millioner uruguayanere bak seg.

Napolis Walter Gargano kaller det hele en «farse», og hevder sågar at Evra kun ønsker publisitet.

- Jeg aner ikke hvorfor denne gutten kom med disse beskyldningene. Han må være misunnelig på Luis, uttalte han til 1010 AM.

- Det samme har skjedd mellom meg og andre spillere. Man sier ting til hverandre, men det blir med det. Jeg tror ikke Luis har sagt noe rasistisk, for han er ikke rasist. For meg er dette en stor farse.

Midtbanespiller Sebastian Eguren er også ganske krass på sin nettside.

- Dette er justismord. Luis er en person som respekterer andre, og han holdes som gissel på grunn av kulturforskjeller.