Leder Liverpool for 350. gang

Dalglish er fornøyd med borteformen, og gleder seg til laget setter sjansene sine. Leder LFC for 350. gang i morgen. Delph tilbake for Aston Villa.

Liverpool har vært giftigere på fremmed gress enn hjemme på Anfield denne sesongen. Laget har spilt flere bortekamper, og da spesielt i cupene, men også i ligaen har man tatt flere poeng borte.

- Vi har tatt flere seire borte enn hjemme, men det betyr ikke nødvendigvis at vi spiller bedre der. Hjemme spiller vi bra, men får ikke resultatene vi fortjener i forhold til spillet, sier Dalglish til Guardian.

- Borteformen vår har virkelig vært imponerende. Vi ble slått i forrige bortekamp, men spillet var godt nok til at vi kunne ha vunnet.

De røde har kun scoret 18 mål på 15 ligakamper så langt.

- Vi har til gode å møte en målvakt som ikke har spilt strålende mot oss. Jeg tror 16 stolpeskudd også har bidratt. Samtidig er det vårt ansvar å skape sjanser og så avslutte dem. Vi vil fortsette å skape sjanser, og vil sannsynligvis vinne en kamp hvor vi setter samtlige muligheter, så vi gleder oss til det, avslutter Kenny, som sammen med Steve Clarke satt på tribunen i ligakampen mellom Wigan og Chelsea i kveld.

I kampen i morgen vil Gabriel Agbonlahor være suspendert, noe som muligens vil gi Emile Heskey en sjanse fra start mot gamle lagkamerater. Fabien Delph er tilbake fra en kneskade som holdt han ute i 2-1 seieren mot Bolton forrige helg.

For Liverpool vil Jay Spearing sone sin andre kamp av suspensjon, og det blir interessant å se om Dalglish går for den samme midtbaneduoen som sist, med Jordan Henderson og Charlie Adam, eller om Jonjo Shelvey muligens blir mer involvert.

Forrige sesong vant Aston Villa oppgjøret 1-0 i sesongens siste kamp. Stewart Downing scoret da målet, og han vil trolig starte mot tidligere lagkamerater. Det var første gang Aston Villa tok en hjemmeseier mot de røde på 13 forsøk. Liverpool hadde vunnet syv og spilt uavgjort fem på de 12 foregående kampene der.

Kenny Dalglish har dog aldri vunnet på Villa Park som Liverpool-manager, og står med fem uavgjorte i tillegg til tapet i mai.

Dette vil bli Kenny Dalglish sin 350. kamp som Liverpool-manager. Han står så langt med 209 seire på sine 349. første. Og dersom han fortsetter med det forsvaret han har brukt i ligaen den siste tiden, som man forventer han gjør, vil Daniel Agger spille sin 150. kamp totalt for klubben, mens Martin Skrtel får sin 100. ligastart.