LFC utkonkurrerer Man Utd på supporterutstyr

Ifølge Europaen Football Marketing Report, som ble utgitt av tyske Sport+Markt denne uken, tjener Liverpool mer penger enn Manchester United fra suvenirsalg og salg av supportereffekter. Liverpool er også første klubb i verden med supporterbutikk spesialsydd for mobiltelefoner.

Liverpool tjente mer penger på salg av suvenirer og supportereffekter enn noen annen engelsk klubb i fjor. De røde endte på tredjeplass på listen over klubber i Europa som tjente mest penger på suvenirsalg, bare slått av Barcelona og Real Madrid. På plassene bak Liverpool fulgte Bayern München og Marseille. Manchester United var «nest beste» engelske klubb, nede på sjetteplass. AC Milan, Inter, Lyon og Fenerbahce kompletterte «topp ti».

SportsPro Media melder at Liverpool FC er første fotballklubb i verden som lanserer en spesialsydd supporterbutikk for mobiltelefoner. Dette etter at Anfield-klubben har gjort en avtale med Snow Valley om å utvikle en slik butikk.

Det nye konseptet medfører at Liverpool-fans kan fråtse i akkurat det samme vareutvalget på mobilen som de kan på klubbens vanlige nettbutikk. «Butikken» vil bli spesiallaget for brukere av Apple iPhone og iPad, men vil også være tilgjengelig for alle med smartphone-plattformer og vil også kunne brukes på noen eldre telefoner.

- Det er våre fans som har drevet frem denne «butikken». Vi kunne se at de besøkte vår nettside via sine telefoner, så det virket fornuftig å gi dem en skikkelig god mobil-optimalisert handleopplevelse, uttaler Liverpools internettsalg-manager Chris Jennings til Marketing Magazine.