Ligakamp nummer 250 som LFC-manager

Kenny Dalglish kommer i morgen til å lede Liverpool i sin 250. ligakamp som manager for de røde.

Bare fem managere har greid den bragden før ham. Dalglish kan skryte av å ha vunnet 150 av disse kampene. Det er flere enn noen annen Liverpool-manager. Bob Paisley er nest best med 144.

Motstander i morgen er altså Manchester United. Et lag Liverpool har slått 38 ganger i ligasammenheng på Anfield. Gjestene har vunnet 22, mens 18 oppgjør har endt uavgjort.

Forrige sesong vant Liverpool 3-1 på Anfield. Dirk Kuyt gjorde hat-trick. Det første hat-tricket en Liverpool-spiller hadde gjort mot Man Utd siden Peter Beardsley i 1990.

Liverpool har vunnet de tre siste ligakampene mot Manchester United på Anfield. Man må tilbake til 1979 for å finne sist Liverpool vant så mange som fire ligakamper på rad mot erkerivalen. Den gangen var 2-0 seieren på Boxing Day den siste i rekken av sju strake ligaseire mot Man Utd! Kenny Dalglish spilte på laget den gangen. Alan Hansen og David Johnson gjorde målene.

Liverpool og Man Utd har møtt hverandre 39 ganger etter at toppdivisjonen i England tok navnet Premier League. Kun en av disse kampene har endt målløs. Det skjedde på Anfield i september 2005. De siste sju ligakampene mellom lagene har resultert i hele 25 mål.

Liverpools neste ligamål vil være klubbens scoring nummer 1200 i Premier League.

Pepe Reina vil i morgen bli den sjette Liverpool-spiller til å spille 160 ligakamper på rad uten å miste en match. De andre som har klart den bragden er Phil Neal, Chris Lawler, Ray Clemence, Bruce Grobbelaar og Ian Callaghan.

Dirk Kutys neste ligamål vil bli hans 50 i Premier League.

Kampen i morgen vil være Kenny Dalglish sin 14. ligakamp mot Man Utd som Liverpool-manager. Fire av disse kampene har endt med seier, mens tre har endt med tap. Altså seks poengdelinger.

Dersom gjestene skulle vinne i morgen, vil de tangere Evertons rekord på 23 ligaseire på Anfield. Ingen klubb har vunnet flere.

Dommer Andre Marriner har dømt tilsvarende oppgjør en gang tidligere, nemlig da Liverpool vant 2-0 i oktober 2009. Både Nemanja Vidic og Javier Mascherano ble utvist i den kampen. Marriner har dømt Man Utd 12 ganger i sin dommerkarriere, og denne kampen på Anfield er den eneste som United ikke har vunnet.

Kilde: Liverpoolfc.tv