Liverpool åpner dørene for tyrkisk TV-show

Liverpool FC har bestemt seg for å takke ja til å delta i et tyrkisk TV-show, der vinneren av realityserien «Soccer Prince» får trene med Liverpool en hel sesong.

Målet for «Soccer Prince» er å finne frem til en ny tyrkisk fotballstjerne. Liverpool FC tilbyr et treningsopphold på et helt år ved akademiet i Kirkby til vinneren av realityserien.

- Vi gir vinneren en mulighet til å spille for Liverpool. Folk elsker klubben vår på grunn av fotballen, og dette gir folk i andre land innsikt i Liverpool FC. Nøkkelen for oss er at dette showet gir tusenvis av unger over hele verden en sjanse til å lykkes, sier administrerende direktør i Liverpool FC, Ian Ayre, til Echo.

«Soccer Prince» har tidligere blitt arrangert i Kina og Vietnam. Nå står altså Tyrkia for tur. Det første programmet gikk på lufta sist søndag, hvor blant annet Liverpool-legenden Dietmar Hamann deltok.

Tusenvis av håpefulle tyrkiske gutter i alderen 14-16 år har meldt seg på «Soccer Prince», og det blir holdt opptaksprøver i 15 tyrkiske byer. 80 gutter vil bli valgt ut fra opptaksprøvene, og disse vil delta i five-a-side-turneringer hvor de skal imponere et dommerpanel som skal velge ut de 24 deltakerne som går videre til eliminisjons-showet som starter i mars.

Derfra og inn vil det både gjennom dommerstemmer og seerstemmer avgjøres hvem som går videre, til man står igjen med fem deltakere som skal konkurrere i to finaleshow i mai.

Vinneren reiser til Liverpool for et ettårig utviklingsprogram, som også inkluderer engelskundervisning og andre kunnskaper man trenger både på og utenfor banen for å kunne livnære seg som profesjonell fotballspiller.