Liverpool misfornøyd med cupdato

Liverpool-ledelsen er forbannet på The Football League etter at Anfield-klubben ble beordret til å spille sin kvartfinale i Carling Cup tirsdag 29.november, bare 48 timer etter den viktige ligakampen mot Manchester City på Anfield.

Liverpool må nå reise til Stamford Bridge og spille kvartfinale mot Chelsea bare to dager etter kampen mot City. Liverpool-ledelsen protesterte både til turneringsledelsen og ledelsen i Premier League, og ba de gjøre om spilleplanen, men fikk avslag.

Manchester City er i samme posisjon som Liverpool, ettersom de må spille borte mot Arsenal i sin kvartfinale bare to dager etter at de møter Liverpool på Anfield. Slik sett kan det hevdes at Arsenal og Chelsea, som spiller sine ligakamper lørdagen i forkant av kvartfinalene, har en stor fordel av at The Football League satte opp kvartfinalene på tirsdag.

The Telegraph skriver at Liverpool forventet at deres kvartfinale ville bli terminfestet til onsdag kveld, men The Football League hevder at dette ikke var mulig fordi London-politiet ikke ville gå med på det. Politiet må nemlig bruke ressursene sine på en stor protestaksjon/streik som engelske fagforeninger arrangerer i London den dagen, samt på Europa Leauge-kampen mellom Tottenham og PAOK Saloniki som går onsdag kveld.

Liverpool skal sågar ha bedt om at kvartfinalen ble utsatt til uken i januar når den første semifinalen skal spilles, noe man fikk avslag på. Da skal både Liverpool og Manchester City ha bedt om å få flyttet deres innbyrdes ligaoppgjør på Anfield fra søndag til lørdag. Dette ble avslått fordi TV-selskapene ikke ville gå med på det.

Liverpool er meget misfornøyde med avgjørelsen, spesielt fordi de har tatt ligacupen svært seriøst denne sesongen.