Liverpool U18 - Derby U18 2-3

Liverpool U18 tapte i dag 2-3 for Derby hjemme på akademiet i Kirkby i sin tredje ligakamp for sesongen. Liverpool var best i første omgang, mens gjestene hadde initiativet etter pause. Dunn og Morgan gjorde Liverpools mål.

Liverpools lag: Jamie Stephens, Peter Aylmer, Tom King, Michael Wilson, Matthew Regan, Lewis Hatch (Yalany Baio 59), Josh Sumner (Nathan Quirk 72), Jack Dunn, Adam Morgan, Henoc Mukendi (Sam Gainford 59), Jordan Lussey.

Ubenyttede reserver: Tyrell Belford, Dave Moli.

1.omgang:

1. min: Kampen settes igang, og Liverpool går rett i angrep. Jack Dunn legger lavt inn fra høyre, og Derbys keeper fomler nesten ballen i eget mål.

2.min: Liverpool med en corner. Påfølgende skuddforsøk blir blokkert.

3.min: Derby på et raid, og vinner en corner. Stephens får bokset unna, og Liverpool får etterhvert utspark.

4.min: Kaptein Matthew Regan må klarerer en god Derby-pasning inn i feltet. Like etter må keeper Stephens i aksjon igjen. Liverpool under press nå.

5.min: Morgan med et skudd fra skrått hold etter at Mukendi legger tilbake i feltet. Derbys keeper slår til corner.

7.min: Aylmer med et godt fremspill til Morgan. Derbys keeper redder spissens lave skudd fra distanse.

10.min: Derby med en avslutning fra meget skrått hold. Ballen går rett i armene på Stephens.

12.min: Liverpool får frispark utenfor hjørnet av 16-meteren, som de utnytter svært dårlig.

15.min: Mukendi kommer seg til dødlinja, og skaffer Liverpool en corner.

16.min: 1-0 JACK DUNN. Mukendi stusser corneren bakover fra en posisjon på fremste stolpe, og langt bak i feltet skyter Dunn et fantastisk volleyskudd knallhardt i langhjørnet. En meget flott scoring.

18.min: Derby med en stor sjanse, når et godt innlegg inn i feltet heades like utenfor.

19.min: Liverpool kontrer, og Dunn legger ballen inn til Lussey. Hans skudd fra distanse treffer en Derby-forsvarer.

21.min: Morgan løper fra Derbys høyreback, men hans flate innlegg inn i feltet finner ikke Hatch.

25.min: Enorm dobbeltsjanse til Liverpool. Mukendi skyter først et lavt skudd som keeper slår i stolpen. Returen makter Morgan å sette høyt over fra bare et par meters hold, for helt åpent mål! Det burde Liverpool strengt tatt ha doblet ledelsen!

27.min: Derby med et skudd like utenfor fra god posisjon inne i feltet.

28.min: Derby virker farlige på kontringer, og vinner en corner.

29.min: Ny stor sjansene for gjestene, men ballen går like utenfor.

38.min: Hughes med et godt langskudd for Derby, men Stephens har full kontroll og bokser ballen ut til siden.

39.min: Josh Sumner har fått seg en liten smell, men kan fortsette.

40.min: Mukendi er nær ved å drible seg gjennom gjestenes forsvar.

41.min: Morgan med et meget bra løp og innlegg til Jack Dunn. Midtbanespilleren bommer regelrett på ballen i meget god posisjon omtrent ved straffemerket.

43.min: Derby vinner en ny corner. Aylmer får headet unna til innkast.

43.min: Bra forsvarsspill av Hatch, som unngår å gi corner når han sparker ballen i en Derby-angriper til utspark.

44.min: Morgan runder keeper og setter ballen i mål etter å ha blitt frispilt av Jack Dunn, men linjemannen vinker for offside. Svært tvilsom avgjørelse!

45.min: Stephens har ingen problemer med å redde et løst skudd fra Ball.

45.min: Wilson lager frispark 30 meter fra mål. Stephens slipper den høye ballen i feltet, men får frispark for angrep på keeper.

45+1.min: Jack Dunn med en svak heading over, etter at Sumner får lagt inn fra høyre.

Liverpool tok ledelsen på en strålende scoring av Jack Dunn, da han banket ballen i mål på hel volley fra en posisjon på bakre stolpe etter at Mukendi stusset en corner videre. Dunn og Adam Morgan har vært Liverpools mest toneangivende spillere, og sistnevnte burde ha økt til 2-0 da han satte ballen over for åpent mål drøyt midtveis i omgangen. Morgan var også uheldig som fikk en scoring underkjent for offside helt på tampen av omgangen. Liverpool leder således fortjent 1-0, men Derby er så absolutt med på notene med flere farlige kontringer. Det har alt i alt vært en fartsfylt og underholdende første omgang i Kikrby.

2.omgang:

46.min: 1-1 CALLUM BALL. Gjestene sparker i gang de siste 45 minuttene. Det går bare 15 sekunder før ballen ligger i nettet bak Belford. Thomas får uhindret legge inn fra venstre, og store og kraftige Ball header ballen kontant i krysset.

47.min: Ball får seg en smell i en duell med Hatch midt på Liverpools banehalvdel, men kan fortsette.

48.min: Derby ruller opp et nytt angrep, men Aylmer får klarert i siste øyblikk.

50.min: God sjanse for Mukendi, men han skyter utenfor.

51.min: Liverpool må gi en corner, som Stephens får bokset unna.

59.min: Liverpool har mistet initiativet i kampen, og Mike Marsh gjør et dobbeltbytte. Vingen Sam Gainford og midtbanespiller Yalany Baio kommer inn for Henoc Mukendi og Lewis Hatch.

61.min: Innbytter Gainford legger 45 grader tilbake til Morgan, som dundrer ballen like over fra 7-8 meters hold. Stor sjanse til vertene.

63.min: Panikk i Derbys bakre rekker, når Dunn og Sumner er nær ved å kombinere seg igjennom gjestenes forsvarsrekke. Liverpool er på vei inn i kampen igjen.

68.min: Innbytter Gainford skaffer Liverpool et frispark ute på kanten. Frisparket blir headet ut til corner.

69.min: Derbys keeper fanger Josh Sumners corner enkelt.

70.min: Wilson får frispark mot seg like utenfor 16-meteren, etter en hodeduell med Ball.

70.min:1-2 CALLUM BALL. Muren slår sprekker, og Ball skyter ballen rett i hjørnet. Meget svakt av de som står i Liverpools mur, som alle hopper opp og snur ryggen til frisparket.

71.min: 2-2 ADAM MORGAN. Liverpool svarer umiddelbart. Innbytter Baio kommer seg fri, og legger inn. På bakre stolpe dukker Adam Morgan opp og header ballen inn i krysset.

72.min: Liverpool-bytte. Nathan Quirk inn for Josh Sumner.

73.min: Derby kontrer, men Jamie Stephens er våkent ute og fanger ballen.

73.min: 2-3 KWARME THOMAS. Ball lurer offsidefella, og legger flatt inn i feltet. Thomas kan sette ballen enkelt i mål fra kloss hold.

75.min: Enorm dobbeltsjanse, der innbytterne Baio og Quirk får hver sin store sjanse. Men Derbys keeper gjør en kjemperedning på sistnevntes forsøk.

75.min: Lussey skyter utenfor.

81.min: Ny enorm dobbeltsjanse til Liverpool, når først Adam Morgan er nær ved å pirke ballen i mål etter å ha blitt frispilt av innbytter Quirk, mens Quirk selv er svært nær ved å score når ballen blir liggende løs i feltet, men får frispark mot seg.

81.min: En Derby-spiller pådrar seg skade i situasjonen, og må ha behandling.

82.min: Morgan får gult kort på grunn av protester på frisparket.

83.min: Derby gjør sitt første bytte. Dorkins kommer inn.

85.min: Aylmer pådrar seg frispark like utenfor hjørnet av 16-meteren. Innbytter Dorkins skyter over fra god posisjon på bakre stolpe i etterkant av frisparket.

87.min: Jack Dunn med et løp og et svakt skuddforsøk fra distanse.

88.min: Nytt Derby-bytte. Harris inn for Dales.

90+1.min: Morgan forsøker seg med et skuddforsøk fra skrått hold, men keepermat for Derbys sisteskanse.

90+2.min: Innbytter Gainford skaffer Liverpool en corner. Wilson klarer ikke å få slått den lange corneren inn i feltet igjen.

90+3.min: Derby er nær ved å tråkle seg gjennom Liverpool-forsvaret.

90+5.min: Ball blir skadet i en duell med Regan, og må ha behandling.

90+6.min: Berry kommer inn for Ball.

Lagene hadde hver sin omgang på akademiet i Kirkby. Etter at Liverpool hadde ført kampen de første 45 minuttene, gikk Derby ut som raketter i annen omgang, og scoret etter bare 15 sekunders spill. Gjestene var så det førende laget det påfølgende kvarteret, før Liverpool begynte å jobbe seg inn i kampen igjen. Tre kjappe scoringer midtveis i omgangen ble helt avgjørende. Dessverre kom to av dem for gjestene. Liverpool hadde et par enorme dobbeltsjanser i sin jakt etter en utligning, og hadde fortjent poeng fra denne kampen.