Liverpool U18 - Man Utd U18 2-1

Liverpool U18 vant 2-1 over Manchester United U18 på akademiet i Kirkby i ettermiddag. Morgan og Regan scoret Liverpools mål. Begge på headinger etter innlegg fra høyre.

Liverpools lag: Tyrell Belford, Lewis Hatch, Tom King (Sam Gainford 66), Joe Rafferty, Matthew Regan, Peter Aylmer, Kristoffer Peterson (Michael Wilson 90), Jack Dunn, Adam Morgan, Josh Sumner (David Moli 79), Yalany Baio.

Ubenyttede reserver: Connor Wearing, Nathan Quirk.

Gjestene stiller med et meget ungt lag, med blant annet flere 16-åringer blant de 11 som starter.

1.omgang:
1.min: Jack Barmby, sønn av tidligere Liverpool-spiller Nick Barmby, tar avspark for gjestene.

2.min: Kristoffer Peterson skaffer Liverpool en corner.

3.min: 1-0 MORGAN. Adam Morgan header Liverpool i føringen ved fremste stolpe etter et innlegg fra Josh Sumner fra høyre. Scoringen kommer i trekket etter corneren. Morgans sjette scoring for U18 denne sesongen.

7.min: Peterson med et skuddforsøk som blir blokkert, før Sumner skyter svakt utenfor.

8.min: Morgan skyter langt utenfor fra distanse. Tidligere Liverpool-keeper Liam Jacob vokter buret for gjestene.

12.min: Josh Sumner med et par overstegsfinger, før han vinner et frispark like utenfor 16-meteren, helt nede ved dødlinja.

13.min: Gjestene får klarert frisparket i det ballen lempes inn i feltet.

14.min: Morgan skaffer Liverpool en corner. Den tas kort, og sløses bort.

23.min: Norske Mads Dæhli vinner en corner på gjestenes første gode angrep.

24.min: Linjemannen vinker for hands på Jack Dunn, til store protester fra Liverpool-spilleren. Gjestene med frispark like utenfor 16-meteren, helt nede ved dødlinja.

25.min: Frisparket slås hardt inn. Svakt av Belford, som gir retur. Tom King klarerer til corner.

25.min: Farlig i feltet, når Belford bommer på nytt på hjørnesparket. Hatch må gi corner på motsatt side. Dette hjørnesparket sløses bort av gjestene, etter en kort variant.

29.min: Regan med en flott frispilling av King ute på venstreflanken, men backen klarer ikke å få kontroll over ballen og det blir utspark for gjestene.

30.min: Rafferty mister ballen i farlig posisjon, men Hatch gjør en flott ryddejobb.

34.min: Gjestene skaffer seg en corner. Etter klabb og babb inne i feltet får Liverpool klarert.

36.min: Sumner med et skuddforsøk som treffer en United-forsvarer og går til corner. Hjørnesparket for gjestene headet unna.

37.min: 2-0 REGAN. Kristoffer Peterson legger inn fra høyre, og Matthew Regan vinner hodeduellen med flere United-forsvarere. Tabbe av keeper Liam Jakobs, som er helt på bærtur, og Regan kan heade i tomt mål.

39.min: Jack Dunn har fått en kraftig smell i ankelen, og må ha behandling. Liverpool må spille med ti mann en kort periode.

43.min: Belford er nær ved å gi retur på et skuddforsøk, men får til slutt ballen under kontroll.

44.min: Peterson får gult kort for en takling ute ved sidelinja. Svært strengt idømt.

45.min: Dunn, som er tilbake på banen, dundrer ballen i krysset og ut. Liverpool svært nær 3-0!

45+1.min: Dunn vinner Liverpool et frispark 20 meter fra mål. Farlig posisjon!

45+2.min: Frisparket fra Sumner treffer muren, og går til corner for Liverpool. Jakob fanger hjørnseparket sikkert.

Liverpool leder 2-0 ved pause etter scoringer av Morgan og Regan. Begge på hodestøt etter innlegg fra høyre. De røde har vært effektive, og har vel bare hatt en stor sjanse utenom de to scoringene, da Jack Dunn knallet ballen i krysset/tverrliggeren like før pause. Hjemmelaget hadde mesteparten av banespillet de første tjue minuttene. Midtveis i omgangen kom gjestene mer med i kampen, og skapte et par farlige sjanser. De siste fem minuttene av omgangen kom Liverpool mer på offensiven igjen.

2.omgang:
46.min: Sumner og Morgan setter i gang annen omgang.

49.min: Regan må rydde opp i siste øyeblikk, foran nesten på en United-angriper.

50.min: Baio får gult kort for en forseelse der United fikk fordel av ballen.

50.min: Belford fanger en United-corner fra venstre.

51.min: United presser på nå, men vertene får klarert.

52.min: Jack Dunn skaffer Liverpool en corner helt nede ved hjørneflagget.

52.min: Sumner legger corneren mot første stolpe. Rafferty treffer ikke ballen som han skal, og det blir utspill for gjestene.

55.min: Barmby legger inn fra venstre for gjestene, men Dæhli får ikke kontroll på ballen inne i feltet.

57.min: Meget bra prestasjon av Jack Dunn når han kommer seg fri nede ved dødlinja, men innlegget er upresist.

57.min: Gjestene gjør et bytte. Jack Rudge inn for Joe Rothwell.

61.min: 2-1 BARMBY. Peter Aylmer slår en svak tilbakepasning rett til Jack Barmby. United-spissen runder Rafferty og dundrer ballen i nettaket fra en posisjon utenfor 16-meteren.

65.min: United bytter igjen. Donald Love inn for Luke Hendrie.

66.min: Liverpool bytter også. Sam Gainford inn for Tom King. Jack Dunn trekkes ned som venstreback, mens Gainford går inn i sin naturlige posisjon som venstre ving.

69.min: Baio spiller fri Gainford, som dribler av sin mann og legger fint inn til Morgan. Spissen skyter på direkten. Jakob redder etter å ha gitt en liten retur.

74.min: Etter at gjestene har hatt ballen en lang periode, får Liverpool en kontring. Morgan spiller fri Peterson, men svensken roter bort ballen i det han forsøker å spille tilbake til Morgan, når han heller burde ha gått rett på mål selv.

77.min: Hatch roter bort ballen ute ved sidelinja, midt på banen.

78.min: Regan med et flott fremspill til Gainford på løp. Vingen prøver å lobbe over Jakob, men får ikke nok luft under ballen.

78.min: Morgan med et skudd fra 40 meters hold, som skaper store problemer for Jakob. Corner for Liverpool. Hjørnesparket ender med en avslutning av Baio som går utenfor.

79.min: David Moli inn for Josh Sumner.

80.min: Gainford skaffer Liverpool en ny corner.

83.min: Rafferty går i ryggen på en United-angriper, og gjestene får frispark i farlig posisjon. Tas kort.

85.min: Gjestene bytter. Kenji Gorre inn for Adnan Januzaj.

86.min: Baio får en mulighet, men skuddet fra en posisjon inne i feltet blokkeres.

87.min: United-innbytter Gorre får en kjempesjanse når han spilles igjennom alene med Belford, men nøler for mye, og Lewis Hatch får ryddet opp etter litt klabb og babb.

90.min: Tre minutter er lagt til.

90+1.min: David Moli vinner et frispark helt nede ved hjørneflagget.

90+2.min: Mike Marsh gjør sitt siste bytte. Michael Wilson inn for Kristoffer Peterson.

90+3.min: Morgan vinner ballen langt inne på gjestenes banehalvdel, og skaffer Liverpool et frispark ute ved sidelinja.

Gjestene startet annen omgang best, men Liverpool tok etter hvert mer og mer over banespillet. Så reduserte Jack Barmby på et flott skudd etter drøye timen, og United fikk blod på tann. Men Liverpool red stormen av, og forsvarte seg godt resten av omgangen. Dermed ble Morgan og Regans scoringer i første omgang utslagsgivende.