Lokale fans lanserer Football Quarter

Liverpool og Evertons supportere har gått sammen om å lansere forslag om et ”fotballkvartal” rundt Stanley Park.

Supportere av Liverpool og Everton står sammen om forslaget om å lansere et "fotballkvarter" i Stanley Park-området, skriver Liverpool Daily Post.

Om planene faller i god jord hos Liverpools forretningsmenn og aksjeholdere, vil det nedslitte området nord i byen stå foran en enorm oppussing.

Forslaget blir lagt frem av klubbenes supportere i dag, og inkluderer blant annet et fansone som vil være åpen på kampdager, et fotballmuseum, nye spisesteder og en gangvei mellom fotballarenaene.

De parlamentsvalgte for henholdsvis Walton og Bottle, Steve Rotherham og Joe Benton, støtter supporternes forslag.

- Området rundt Anfield og Goodison Park er blant de mest nedslitte i Storbritannia, men det er også kjent for unike holdninger og varme blant  befolkningen. I tillegg har området stort potensial, melder duoen.

Supporterorganisasjonene Spirit of Shankly og Keep Everton In the City står bak forslaget. KEIOCs Colin Fitzpatrick forklarer:

- Begge supportergrupper har opplevd saktegang på stadionfronten de siste tiårene. For første gang står gruppene våre sammen, og vi har brukt alt talentet vi har til rådighet for å få klubbene og politikerne til å høre på oss.

Han får støtte av Spirit of Shankly-talsmann Paul Gardner, som forklarer hvordan området vil se ut.

- Dette området vil karakteriseres av vakre og historiske parkarealer fra Victoria-tiden og to store fotballklubber med fremragende arenaer fra det 21. århundre. Fotballkvarteret vil reflektere klubbenes unike historier og posisjon i verdensfotballen, og samtidig endre hverdagen til beboerne i et av Storbritannias mest nedslitte området, sier han ifølge Liverpool Daily Post.