London-opptøyer stopper England v Holland

Privatlandskampen mellom England og Nederland er avlyst på grunn av opptøyene i London. Også fire ligacupkamper er utsatt.

Det blir ingen privatlandskamp for Stewart Downing, Andy Carroll og Dirk Kuyt på Wembley i morgen kveld. Det har opptøyene i London sørget for. Opptøyer som også har spredd seg til Birmingham, Bristol og Liverpool.

Avgjørelsen om å avlyse kampen ble tatt etter samtaler mellom politiet og FA i formiddag. Bydeler som Harlesden og Brent Cross, som ligger ganske nær Wembley, har vært rammet av opptøyene.

Politiet og fotballforbundet konkluderte med at man ikke har ressurser til å håndtere en stor tilskuermengde på Wembley samtidig som man må hanskes med opptøyene. 70 000 billetter var solgt til kampen. Men avlyser nå altså av sikkerhetshensyn.

- Dessverre må vi avlyse morgendagens privatlandskamp mot Holland på Wembley, heter det i en kort melding fra fotballforubndet.

Ligacupkampene West Ham v Aldershot, Crystal Palace v Crawley, Charlton v Reading og Bristol City v Swindon i kveld er også utsatt som en følge av opptøyene. Utsettelsene skjer etter råd fra politiet. Det er ligacuptrekning på torsdag kveld, men det er for tidlig å si noe om utsettelsene får konsekvenser for Liverpools kampdato i 2.runde dersom de skulle trekke ett av disse lagene.

Liverpool spiller som kjent borte mot Arsenal neste helg. Vedvarer opptøyene i London er muligheten til stede for at det også kan få konsekvenser for den kampen. I går kveld og natt raste det også opptøyer i det sørlige Liverpool, nærmere bestemt i Toxteth-området ganske nær bysentrum. Dette er et godt stykke unna Anfield, og foreløpig har det ikke kommet noen signaler på at disse opptøyene får konsekvenser for helgens ligaåpning mot Sunderland.