Lucas er klar for spill

Lucas Leiva har kun trent i halvannen uke etter at han returnerte til preseason senere fra spill for Brasil i Copa America. Midtbanespilleren føler seg imidlertid klar til i ligaåpningen mot Sunderland.

Lucas Leiva har ikke vært involvert i mer enn 45 minutter for Liverpool i treningskampene i sommer. Alle minuttene kom i 2-0-seieren mot Valencia i helgen. Nå er brasilianeren ivrig etter å være med i ligaåpningen mot Sunderland på lørdag.
- Jeg er i form. Jeg har ikke hatt en fullstendig ferie, men har trent med landslaget. Det er ikke noe problem for meg å være tilgjengelig på lørdag, uttaler Lucas Leiva til Liverpoolfc.tv.

-Jeg er virkelig henrykt over og være tilbake, og jeg ser frem til den nye sesongen. Vi er i godt humør for øyeblikket. Forhåpentligvis kan vi begynne bra på lørdag.

Lucas ble utvist da Brasil ble utslått av Paraguay i kvartfinalen av Copa America. Midtbanespilleren er derfor ikke med i kveldens privatlandskamp mot Tyskland. Uruguay, med Luis Suarez, gikk helt til topps i turneringen. Suarez ble kåret til mesterskapets mest verdifulle spiller.
- Vi holdt kontakten under hele Copa America. Jeg snakket med ham fordi vi står hverandre veldig nær her i Liverpool, og jeg er veldig glad for at han fikk prisen.

- Uruguay fortjente å vinne turneringen. Han scoret i semifinalen og finalen og fortjente å bli utnevnt til den beste spilleren.

- Vi er veldig glad for at han er Liverpool-spiller og for at han har kommet tilbake med mye selvtillit foran den nye sesongen. Han er virkelig opprømt, noe alle er for tiden. Vi har nye spillere og vi har mye selvtillit til å få en god start. Vi skal sørge for at vi begynner bedre enn forrige sesong.

Luis Suarez ble hentet til Liverpool i januar, mens Fernando Torres forsvant til Chelsea.
- Fernando var en viktig spiller for Liverpool. Han hadde en suksessfull karriere her, men valgte å gå til en annen klubb. Når en viktig spiller går, vil alltid en annen komme å fylle plassen. Suarez kom rett inn og har gjort det veldig bra.

- Det er ikke lett å komme til Premier League og slå til umiddelbart. Så vi er meget glade. Forhåpentligvis kan han fortsette slik denne sesongen.

- Han besitter alle kvalitetene til å bli toppscorer og en av de beste spillerne. På de tre månedene han har spilt for Liverpool har han vært fantastisk. Forhåpentligvis kan han gjøre det samme denne sesongen.

Lucaser skuffet over at Brasil røk ut allerede i kvartfinalen av Copa America. Han støtter imidlertid de endringene trener Mano Menezes har gjort siden han tok over i 2010.
- Det var skuffende. Selvsagt ønsket vi å vinne. Det er meget vanskelig når en ny manager kommer inn og skifter ut mange spillere. Det er nye spillere og unge spillere, og noen ganger må du betale for det, men langsiktig vil det ble et suksessfullt lag.

- Du må bare fortsette å få erfaring.  Vi vet hvor vanskelig det er å spille for Brasil. Det var et viktig mesterskap for oss, men forhåpentligvis vil neste bli bedre.