Lucas har Alonso som rollemodell

Lucas Leiva forteller at han betrakter Xabi Alonso som sin store rollemodell. Brasilianeren mener at Luis Suarez og Messi nå er de to beste spillerne i verden.

- Jeg har forandret meg på alle mulige måter, svarer Lucas når Liverpoolfc.tv spør om hvordan spillet hans har utviklet seg.

- Alle vet at jeg pleide å spille lengre frem på banen. Jeg måtte venne meg til en ny spillestil, et nytt tempo og mer fysisk spill. Jeg synes jeg har klart overgangen bra, og liker virkelig rollen jeg har på laget nå, fortsetter han.

- Sergio Busquets er en veldig god spiller. Selvsagt har han gode spillere rundt seg, som hele tiden hjelper ham. Han slår alltid enkle pasninger. Folk kan se hvor god han er. Xabi Alonso er en spiller jeg studerer og forsøker å lære av. Jeg spilte sammen med ham noen få år her i Liverpool, og jeg kunne se hvor god han var. Xabi er min fremste rollemodell for øyeblikket.

Lucas ble kåret til North-West Player of the Year denne uken, noe som selvsagt gleder ham.

- Jeg er veldig glad for å vinne avstemningen. Jeg er sikker på at Liverpools supportere sto på for at jeg skulle vinne den. De støtter meg hele tiden, og jeg forsøker å betale dem tilbake gjennom mitt spill.

- Jeg skulle likt å gjøre flere mål. Det er en ting jeg må forbedre. Men rollen min innebærer at jeg som regel er et stykke fra mål, men jeg forsøker som sagt å forbedre meg.

- Jeg jobber med dette på trening. Det handler om å være på riktig sted til riktig tid, når man tar en risk og blir med fremover. Jeg tenker alltid på laget, så av og til tørr jeg ikke bli med fremover fordi jeg er bekymret for hva som vil skje om vi mister ballen. Jeg må som sagt jobbe med dette, og bli bedre til å velge når jeg skal være med fremover.

Lucas har den siste uken spilt i to privatlandskamper for Brasil. Begge ble spilt i Midt-Østen.

- Her i Liverpool er forventningene alltid høye. Alle forventer at Liverpool skal kjempe om titler og vinne store kamper. Det er akkurat det samme med Brasil. Vi har følt et større press etter at vi ikke vant Copa America, men laget blir bedre og jeg er sikker på at både Liverpool og Brasil vil få en suksessfull sesong.

Luis Suarez ble tidligere denne uken sammenlignet med Lionel Messi.
Lucas fikk også spørsmål om hva han synes om den sammenligningen.

- Jeg så Uruguays kamp der Luis gjorde fire mål, og jeg var veldig glad på hans vegne. Det var en strålende prestasjon. Messi har spilt godt og scoret mange mål i årevis. Luis har hatt en suksessfull karriere i Ajax og nå i Liverpool. De er ulike spillere. Luis er sterk, og kan score mål på egen hånd. Messi er meget teknisk god, og er nærmest ustoppelig med sine kvikke bein. Det er vanskelig å sammenligne de to. Akkurat som det er vanskelig å sammenligne Ronaldo og Messi. De er ulike spillere. Men for øyeblikket synes jeg Luis og Messi er de to beste spillerne i verden.

- Det store spørsmålet med Messi og Ronaldo er hvordan du skal stoppe dem. Det samme gjelder for Luis. Du må bare forsøke, men som oftest klarer du det ikke. Du vet aldri hva Luis kommer til å gjøre, noe som gjør det enda vanskeligere. Selv på trening er det vanskelig å spille mot ham.