Lucas om farsrollen

Lucas Leiva ble nylig far. Fødselen til sønnen Pedro ble behørig feiret i forbindelse med Liverpools scoringer mot Sunderland på Stadium of Light. Nå forteller brasilianeren om sin nye tilværelse som far i et intervju med Liverpoolfc.tv.

- Jeg er veldig opprømt over å ha fått en sønn for første gang. Vi er fornøyd med hvordan hele fødselen gikk her i Liverpool. Jeg var litt redd til å begynne med, på grunn av kulturforskjellene, men nå er vi veldig lykkelige. Jeg er litt nervøs, for det innebærer et stort ansvar å ha en baby. Du må gjøre alt for ungen, men vi har planlagt dette godt og er klare for oppgaven. Vi har også familien rundt oss, som hjelper oss. For vi har ikke så mye erfaring på området. Men vi vil lære mye, slår Lucas fast.

- Jeg ser frem til jeg kan ta med meg sønnen min på treningsfeltet og spille fotball med ham. Jeg ser frem til han begynner på skolen. Du må sette pris på hvert steg han tar, men jeg har allerede begynt å tenke på årets siste kamp, hvor vi tar med barna våre ut på banen. Jeg vil bære ham rundt Anfield da. Jeg er sikker på at det vil føles bra.

- Livet vil nok bli forandret på noen områder. Jeg vil ikke bare ha meg selv å ta hensyn til lenger. Pedro vil hele tiden ha førsteprioritet. Vi vil gi ham alt han trenger, og oppdra ham, slik mine foreldre gjorde med meg.

- Jeg frykter ikke at dette vil gå ut over nattesøvnen. Jeg vil få den hvilen jeg trenger. Vi har familien rundt oss, som hjelper oss. Jeg må være opplagt til kampene, spesielt nå mot slutten av sesongen når du har lettere for å bli sliten. Jeg må sørge for at jeg sover godt, og vil forsøke å hvile når jeg kan. Når jeg ikke kan bidra, vil min kone være der.

- Vi tar en dag om gangen, men jeg er sikker på at Pedro vil bli en scouser. Han er født i Liverpool, så jeg håper jeg vil forstå hva han sier! Forhåpentligvis vil han kunne hjelpe meg med språket i fremtiden.