Lucas runder 100 ligakamper

Lucas Leiva vil spille sin ligakamp nummer 100 for Liverpool, når Wigan gjester Anfield i morgen.

Brasilianeren har hatt en solid sesong på midtbanen, og håper nå å markere jubileet med Liverpools femte strake seier.

Liverpool har spilt kun fem kamper mot Wigan på Anfield. Det har resultert i fire seire og et uavgjort resultat. Totalt, både hjemme og borte, har Liverpool 7 seire og Wigan bare 1. Tre kamper mellom lagene har endt uavgjort, ifølge Liverpoolfc.tv.

Tidligere denne sesongen spilte lagene 1-1 i Wigan. Fernando Torres ga Liverpool ledelsen etter sju minutter, men Hugo Rodallega utlignet sju minutter ut i annen omgang.

I fjor vant Liverpool 2-1 på Anfield, etter scoringer av David N'Gog og innbytter Torres. Charles N'Zogbia gjorde Wigans trøstemål.

En seier for Liverpool i morgen vil bety at de røde kun vil være tre poeng bak Chelsea og Tottenham. Chelsea møter Fulham først på mandag, mens Tottenham spiller mot Sunderland senere i morgen kveld.

Liverpool har ikke klart å holde nullen i noen av de siste seks ligakampene mot Wigan. Denne sesongen var det første gang at Liverpool ikke klarte å vinne den første ligakampen mot Wigan på de seks sesongene som Wigan har vært i Premier League. Liverpool har ikke klart å score mål i bare ett av de11 tidligere møtene mellom klubbene.

Dirk Kuyt er den Liverpool-spilleren som har gjort flest mål mot Wigan, med fem. Liverpools største seier mot Lancashire-klubben lyder på 4-0 og stammer fra desember 2006.

Dersom Luis Suarez finner veien til nettmaskene, blir han den første Liverpool-spiller til å score i sine to første kamper for klubben siden Nigel Clough i august 1993.

Suarez ble for øvrig den 34.spiller til å spille for Liverpools førstelag denne sesongen. Dette er klubbrekord.

Liverpool kan ta sin femte strake ligaseier. Sist det skjedde var i 2008/09-sesongen. De kan også holde nullen for femte kamp på rad. Sist det skjedde var i desember 2006. Den femte kampen i den rekken var ironisk nok mot Wigan. Sist man holdt nullen i fem strake ligakamper var i september 2007. Den siste kampen i den rekken var også mot Wigan!

Morgendagens kamp er bare den tredje som Liverpool spiller på lørdag klokken 16.00 i løpet av det siste året.

Wigan har gjort 7 mål på de 11 ligakampene mellom lagene. Hugo Rodallega har scoret i de siste to kampene mot Liverpool.

Wigan har tatt bare seks av 33 mulige poeng mot Liverpool opp gjennom årene.

Lancashire-klubben tok sin første seier i 2011 da de slo Blackburn 4-3 forrige helg. Dette er deres eneste ligaseier på de siste åtte kampene. Wigan har ikke klart å holde nullen i sine ni siste kamper. Sist det skjedde var i en 0-0 kamp mot Everton tidlig i desember. De har sluppet inn 10 mål på sine siste fire kamper.

The Latics har gjort 10 mål på bortebane denne sesongen. Bare Wolves med ni har gjort færre.

Daily Mail melder at Wigan-forsvarer Gary Caldwell kan komme til å spille med en beskyttelsesmaske på Anfield i morgen, etter et kjevebrudd. Caldwell spilte ikke mot Blackburn forrige helg, men har trent med Skottland denne uken. James McCarthy vil også være tilgjengelig for gjestene, selv om han trakk seg fra Irlands landslagstropp tidligere denne uken. Wigan-manager Roberto Martinez ønsket bare at McCarthy skulle få hvile, etter som han nylig har slitt med en ankelskade.

Dommer i morgendagens kamp er Kevin Friend.