Lucas runder 150 kamper

Lucas Leiva vil spille sin 150. kamp for Liverpool når de røde gjester Wolverhampton i morgen.

Studerer man tidligere møter mellom Liverpool og Wolves, vil man merke seg at Liverpool har vunnet 14 ganger på Molineux. Hjemmelaget har til sammenligning bokført 21 seire, mens ti kamper har endt uavgjort. Da snakker vi kun ligakamper.

Wolves sjokkerte Liverpool med å vinne 1-0 på Anfiled i romjulen, da Stephen Ward ble matchvinner. Sist lagene møttes på Molineux, for snart ett år siden, klarte ingen av lagene å finne veien til nettmaskene.

Liverpool har med andre ord ikke klart å score i sine to siste kamper mot Wolves. De røde har imidlertid aldri gått tre kamper på rad uten å score mot «ulvene». De tre siste innbyrdes oppgjørene i Midlands har imidlertid endt uavgjort.

Liverpool har faktisk ikke vunnet noen av de seks siste kampene de har spilt på Molineux. Matchene har resultert i tre tap og tre uavgjorte resultater. Vi må helt tilbake til april 1979 for å finne siste Liverpool-seier i Wolverhampton. Da gjorde Alan Hansen kampens eneste mål. Dagens Liverpool-manager, Kenny Dalglish, spilte i den kampen!

Liverpool har kun klart å holde nullen i to av de siste ni ligakampene borte mot Wolves. De røde har imidlertid hindret oransjetrøyene fra å score i hele 13 av de siste 23 oppgjørene mot dem, både hjemme og borte.

Liverpool har kun vunnet en av sine siste åtte kamper, mot Bolton første nyttårsdag. De røde har nå gått seks kamper siden sist de holdt nullen. Man må tilbake til oktober 2007 for å finne noe tilsvarende.

Wolves har vunnet fem hjemmekamper denne sesongen, inkludert seire over Manchester City (2-1) og Chelsea (1-0).

Wolves holdt ikke buret rent i noen av sine første 16 ligakamper denne sesongen, men har nå holdt nullen i tre av de siste seks.

Midlands-klubben kan skryte av at hele 12 forskjellige spillere har gjort ligamål for dem denne sesongen.

Wanderers har imidlertid scoret mer enn ett mål mot Liverpool i kun en av de 23 siste kampene mot de røde. Det var da Wolves vant 4-1 i 1980.

Wolves er i øyeblikket nest sist i Premier League, etter å ha plukket 21 poeng på 22 kamper. Det skiller imidlertid kun ett poeng opp til en plass over nedrykksstreken, og det er heller ikke mer enn fem poeng opp til Liverpool på 13.plass.

Mick McCarthys menn vant hele 5-0 over Doncaster i FA-cupen i midtuken. Etter den tid har de signert den tidligere Liverpool-vingen Adam Hammill fra Barnsley.

De må klare seg uten George Elokobi i morgen. Han er suspendert. I tillegg er David Edwards tvilsom grunnet en hamstringskade.

Kilde: Liverpoolfc.tv.