Luis trives på øyriket

Liverpools nye nr.7 sier det var tilfeldig at han valgte det klassiske nummeret hos de røde. Suarez liker plassen han får i PL og ser fram til å danne par med Andy Carroll.

Mye dreier seg om Luis Suarez og Andy Carroll for Liverpools del, foran morgendagens møte med Sunderland. Det ventes at paret til nesten £68M spiller sin første kamp sammen fra start på Stadium of light. Suarez har allerede tatt Premier League med storm de få minuttene han har vært på banen, og bekrefter at han trives med denne typen fotball etter å ha hatt sin læretid i Nederland under bl.a. Marco van Basten. Han avslører samtidig at han ikke ble bedt om å velge den legendariske 7’er trøya på Anfield.

- Andy viste i Newcastle at han er en veldig god spiller og jeg tror at vi kan danne et godt par sammen, sier Suarez til engelsk presse på det obligatoriske spørsmålet om hans forventede samspill med Carroll på topp.

- Alle angriperne er gode her og jeg spiller med hvem det skal være, men jeg tror at de styrkene som Andy og jeg har vil utfylle hverandre godt.

- I andre ligaer i Europa spilles det veldig tett i forsvar, det er ikke mye rom til angriperne. Her, fordi det spilles så hurtig, vil du imidlertid få mer rom. Det er mer konkurranse. I Ajax visste du at det var lag du kom til å vinne mot, men her kan lag nederst på tabellen slå topplagene.

- For spillerne er det likevel mer åpnet, og det trives jeg med.

- Da jeg vokste opp i Uruguay visste jeg at jeg kom til å ende opp i Europa. Jeg så på Nederland som en god skole. Jeg lærte så mye i Nederland.

- Jeg var en egoistisk spiller, men de lærte meg hvor viktig det er å være en del av et lag. Van Basten lærte meg mye om hvordan jeg skulle spille som spiss; skuddteknikk, hvordan bevege seg og teknikk.

- Mest av alt lærte jeg imidlertid det å forholde seg rolig ute på banen, både foran mål og når jeg ble felt. Du må prøve å ikke reagere, men heller ta et skritt tilbake. Jeg lærte å ha bedre kontroll på meg selv.

- Han sa at jeg hadde kvaliteter til å bli kaptein, selv om jeg ikke snakket et ord nederlandsk. Han sa jeg kunne overføre min innstilling til laget. Jeg mener at det virkelig hjalp min utvikling.

- Jeg ønsker alltid mer. Jeg ønsker alltid å gjøre mitt beste. Vi kan vinne 4-0, men jeg ønsker å vinne med det dobbelte. Jeg vil aldri tolerere nederlag.

- Jeg visste ikke om historien bak da jeg spurte om å få nummer syv, fortsetter 24-åringen. – Nå er jeg glad for at jeg gjorde det, når jeg har hørt om spillere som Kenny Dalglish og Kevin Keegan. Jeg har sett noen videoer med scoringer av Dalglish og han var en stor spiller.