Lykkeligere enn for 20 år siden

På tirsdag var det 20 år siden Kenny Dalglish trakk seg som Liverpool-manager. Dette ble selvsagt et tema under gårsdagens pressekonferanse på Melwood. - Jeg er lykkeligere nå enn jeg var for 20 år siden, konkluderte King Kenny.

- For meg er den høye statusen spillet har fått den største forandringen. Dette er et resultat av den høye statusen til Premier League, og når ting vokser seg større vil det være mer mediaomtale og større interesse. Det er ikke spillet i seg selv eller hvordan du jobber som har forandret seg, mente Liverpool-manageren.

- Det er fortsatt 11 på hvert lag, ballen har fortsatt samme form, og det er mer eller mindre de samme reglene som gjelder, la han til.

- Du lærer av dine erfaringer, og det er ting jeg har lært som var litt annerledes enn før når jeg kom tilbake til fotballen. Alle må omstille seg, og alle har et ansvar for å stille opp og snakke med media. Men vårt største ansvar er overfor klubben. Det er gjennom media vi når ut til våre fans. Vi har et ansvar for å besvare spørsmål etter beste evne, men man må fortsatt ha i tankene at dine forpliktelser er overfor klubben. Det er den du må prioritere.

- Livet mitt er annerledes nå enn for 20 år siden. Det er bare naturlig. Selv det å jobbe på akademiet kan ikke sammenlignes med å være manager i Liverpool FC. Du jobber ikke nødvendigvis flere timer som manager. Du jobber fortsatt like mange timer som for tjue år siden, men du jobber kanskje på en annen måte og med andre ting nå. Men du er på jobb like lenge.

Bortemålsregelen i Europacupene er heller ikke forandret, og dersom Sparta Praha scorer på Anfield i kveld vet Dalglish at Liverpool må vinne kampen for å gå videre i Europa League.

- Det fine med våre fans er at det er meget godt utdannet. De vet at motstanderen vil komme til Anfield og legge seg dypt. Ser man tilbake til en av de største europacupkveldene på Anfield, mot St Etienne i 1977, så var det 1-1 i annen omgang og vi var ute. Når vi ledet 2-1 var vi fortsatt ute, men vårt publikum heiet oss frem helt til David Fairclough satte inn vårt tredje mål og det ble en av de største kveldene noensinne. Våre fans forstår hvordan europacupene fungerer.

Dalglish fikk også spørsmål om Joe Cole, som håper å få spilletid i kveld etter ha spilt sine første minutter under den nye manageren i Praha.

- Det er ingen problemer med vesle Joe. Han har gjort det bra på trening, og gjorde det bra i kampen i Praha. Han vet det vil ta litt tid å komme i kampform igjen etter å ha vært ute med skade en stund. Det er ikke en bryter du kan slå av og på. Det er som når du skrur på vannet. Det tar litt tid før vannet blir varmt. Det er ikke riktig å dømme ham akkurat nå. Vi har ikke hastverk med ham. Han er entusiastisk og talentfull, og vi vil gjøre så godt vi kan for at han skal spille opp mot sitt beste.

- Vi må bare være tålmodige med ham. Han har egenskaper til å åpne opp et forsvar. Vi må bare sørge for at han kommer i form igjen.

- Hva Roy mente om Joe, får Roy stå for. Joe har gjort det bra her de siste ukene, når han har vært skadefri. Når du er skadet, vil du selvsagt være skuffet. Joe er positiv. Jeg har snakket med ham. Han er en livlig fyr, og det har hjulpet ham at Steve Clarke har kommet hit. Steve har jobbet med ham før. Joe er en fin type å ha i garderoben. Han vet det tar tid å komme tilbake etter en skade.