Mads Jørgensen skal speide for LFC i Danmark

Spn.dk melder at Liverpool har ansatt den tidligere danske fotballproffen Mads Jørgensen som speider for klubben i Danmark. 14 år gamle Michael Zacho skal prøvespille for Anfield-klubben.

Mads Jørgensen, som måtte legge fotballstøvlene på hylla i 2008 etter en lang karriere i AGF og Brøndby, skal altså lede Liverpools søken etter nye spillere i Danmark på heltid i årene fremover.

- Jeg skal se masse ungdomsfotball her hjemme, og jeg er hele tiden oppdatert på hva som rører seg i dansk ungdomsfotball. Kort sagt skal jeg være med på å sørge for at en type som Nicolai Boilesen ikke går til Ajax, men i stedet havner i Liverpool, sier Jørgensen til spn.dk.

- Liverpool er ikke ute etter å stjele spillere fra dansk ungdomsfotball. Klubben kommer til å samarbeide med danske klubber. Men det finnes av og til spillere som allerede i ung alder er gode nok for en utenlandsk klubb, som for eksempel Christian Eriksen.

Spn.dk melder at Liverpool om få dager vil få 14 år gamle Michael Zacho fra AGF på prøvespill. Den avtalen har imidlertid Jørgensen ikke hatt noe med.

- Michael har noen spennende offensive kvaliteter, som Liverpool har fått øynene opp for. De vil derfor gjerne se litt nærmere på ham, og vi har takket ja til invitasjonen. Vi ser det som en god erfaring for Michael å få prøve seg i en annen fotballkultur. Vi er også litt stolte over at en av verdens største klubber viser interesse for vår talentutvikling, sier sportssjef Brian Steen Nielsen til AGF sin hjemmeside.

- Den avtalen har jeg ikke hatt noe med å gjøre. Den gikk i orden før jeg ble ansatt, sier Mads Jørgensen.

- I Superligaen er det ikke noen som kan gå direkte inn på Liverpools lag. Jeg skal først og fremst konsentrere meg om ungdomsfotballen.

- Det er dyrt å hente feil spillere. Victor Palsson er helt klart en god spiller, men meningen med at Liverpool ansetter meg er at det skal foretas en grundigere research enn tidligere. Man kan selvsagt ikke treffe 100% hver eneste gang. Det er et stort sprang for et talent å komme til Liverpool, så man må sikre seg at kvaliteten er på topp, og at spilleren er moden for en slik overgang, fortsetter Jørgensen.

Det var Brian Steen Nielsen som for snart tre år siden formidlet salget av Victor Palsson til Liverpool.

- Jeg kontaktet Liverpool da jeg sluttet å spille selv, og etter at de skiftet sportsdirektør la de om sitt system. Jeg ble da kontaktet, og var til jobbintervju, avslutter Mads Jørgensen.