Managerkolleger føler med Roy

Flere managerkolleger i Premier League har i kveld gitt uttrykk for at de føler med Roy Hodgson, som i dag måtte forlate sin post som Liverpool-manager.

63-åringen har mottatt støtteerklæringer fra kolleger som Arsene Wenger, Tony Pulis, Steve Kean, Mark Hughes og Ian Holloway.

- Jeg er sjokkert, for jeg anser Roy Hodgson som en stor manager. Det setter jobben i perspektiv, ettersom han ble kåret til Årets Manager i juli. Det viser hvor raskt ting endrer seg, når han må forlate sin jobb seks måneder senere. Det er selvsagt et sjokk, og jeg føler vårt yrke lider i dag, uttaler Arsene Wenger til Sky Sports.

Steve Kean var med å sette siste spiker i kista for Hodgson, da Blackburn slo Liverpool 3-1 på onsdag.

- Jeg håpet Roy ville få mer tid til å sette sitt preg på troppen, men Liverpool har tatt sin avgjørelse. Jeg er sikker på at fansen vil stille seg bak Kenny, og The Kop vil virkelig støtte laget sitt igjen. Dette er noe som vil tenne gnisten hos dem igjen, uttaler Kean.

- Situasjonen ble bare verre og verre, og jeg er skuffet på Roys vegne, for der hadde vi en engelsk manager som kom til en stor klubb. Du ønsker at de engelske managerne skal gjøre det bra, jeg gjør i alle fall det. Jeg håpet at han skulle få suksess i Liverpool, men det fungerte ikke, og for å være ærlig så har de trolig funnet den beste arvtakeren det er mulig å finne slik situasjonen er i klubben, mener Stoke-manager Tony Pulis.

- Kenny Dalglish er en legende der, og har vært en suksessfull manager som igjen har vært ansatt i klubben det siste halvannet året. Nå går han ut på treningsfeltet igjen. Han kjenner spillerne og han kjenner klubben, så det var trolig riktig avgjørelse når de først skulle kvitte seg med Roy. Jeg antar at Roy nå vil ta seg en liten ferie, men han vil komme tilbake. Han er en god mann, en god fotballmann og en god manager, fortsetter Stoke-manageren.

- Du vet du blir satt under press når du taper kamper i Premier League. Du må innse dette, og spesielt i en storklubb. Presset er så enormt, avslutter Pulis.

- Roy er en god manager, og jeg er sikker på at han vil komme tilbake. Det er alltid slik at folk som tar over en klubb vil sette inn sine egne folk. Det er mange eksempler på det. Det handler litt om det i Liverpools tilfelle, vil jeg tro. Men vi er alle voksne menn, og forstår det som skjer. Noen ganger, selv om det er litt urettferdig, så må vi bare komme oss videre, sier Mark Hughes.

- Dette er slik tiden har blitt. Liverpool har hatt stabilitet i mange år. De er en av de beste klubbene i verden. Alle må se seg selv godt i speilet. Jeg føler med Roy. Han er en stor manager. Han er trolig helt knust nå, men jeg er sikker på at han vil finne seg en ny managerjobb, uttaler Ian Holloway.