Mata kan være aktuell

Den anerkjente journalisten Sid Lowe tror et gjeldstynget Valencia vil være klar til å selge sin mest verdifulle spiller Juan Mata, og at det er en genuin mulighet for at han havner i Liverpool.

Ryktene har hersket på twitter og ulike supporterforum i noen uker, men få aviser har nevntJuan Mata som et realistisk og aktuelt transfermål for de røde fra Anfield. I enartikkel i Sports Illustrated mener imidlertid Sid Lowe, som kjenner spanskfotball svært godt, at Liverpool er en aktuell kjøper av Mata.

Til tross for å ha solgt spillere som David Silva og David Villa sliterfortsatt Valencia med stor gjeld. De vil neppe ha råd til å si nei dersom detkommer inn et bud på Juan Mata, spilleren som har stått fram etter at de andrestjernene forsvant.

Lowe sier at 23-åringen har en prislapp på 25 millioner euro, eller £21,9M, menmener at den lille spanjolen vil være verdt pengene.

Mata har nettopp gjennomført en meget god sesong for Valencia, og storspillerom dagen for Spania U21 i EM i Danmark. Der har han spilt både påvenstrekanten, og ute til høyre hvor han skjærer inn for å skyte eller sendesmarte stikkere med sin følsomme venstrefot. Han kan også fungere som playmakerrett bak en spiss.

Forrige sesong scoret han ti mål og hadde 12 assist, bare fire spillere haddehøyere tall i spansk liga. I et lag som Opta satte opp med tanke på hvaspillerne hadde bidratt med i 2010/11, var Juan Mata sammen med Santi Cazorlahos Villarreal, de eneste spillerne som ikke kom fra Barcelona eller RealMadrid. Cazorla har forøvrig også vært i ryktespaltene med tanke på enovergang til Liverpool.