Mata på blokka

Ifølge Guillem Balague er Juan Mata hos Valencia en spiller Liverpool følger med tanke på sommerens transfervindu. Venstrebackene Jose Enrique og Jose Angel er andre i søkelyset.

Velinformerte Guillem Balague har tidligere hevdet at to vinger, en sentral midtbanespiller, en midtstopper og en venstreback er hva de røde fra Anfield vil prioritere å få inn under sommerens transfervindu.

Etter å ha snakket med kontakter i Valencia skriver Balague på sin hjemmeside at man kan være villig til å selge kantspilleren Juan Mata, og at Liverpool, Manchester City og Manchester United har vist interesse. Ikke minst de to førstnevnte klubbene har sjekket den 23-årige venstrekanten ved flere anledninger.

Valencia har en gjeld på om lag £425M å håndtere, og selv om Mata har en klausul i sin kontrakt om at han kan selges for £51M (60 millioner euro) tror Balague at en pris i området £20-25M kan friste til salg av den kortvokste flankespilleren.

Den spanske journalisten tror at Mata selv vil være interessert i å spille i Premier League, og at prislappen vil være det eventuelt største problemet for Liverpool.

Guillem Balague gjentar den tidligere påstanden om at Pepe Reina har bestemt seg for å bli på Anfield. Han mener i tillegg at Jose Enrique (Newcastle) og Jose Angel (Sporting Gijon) er to av de man vurderer til å styrke venstrebacken, men at det skal være tvil om de defensive kvalitetene til førstnevnte og om sistnevnte er moden nok.