McParland gleder seg til Junior-Europacup

Akademidirektør Frank McParland ser frem til høstens eventyr i NextGen-serien - Europacupen for juniorlag. Det skriver han i en spalte på Liverpools offisielle hjemmeside.

Liverpool-juniorene har gått bananas i målprotokollen i sesongoppkjøringen, og Tranmere (6-0), Stevenage (8-0), Preston (7-0) og Wigan (4-2) har blitt feid av banen med til sammen 2-25 i bagasjen. Det gir grobunn for optimisme hos akademidirektør Frank McParland.

- Sommeren har vært utmerket for alle i Kirkby - både på og utenfor banen. Vi har gjort noen endringer i trenerteamet, vi hadde syv spillere i U17-VM i Mexico, og flere av ungguttene har fått muligheten på førstelaget i pre-season. Positiviteten råder i hele klubben. Det er en generell oppfatning av at vi er i fremgang på alle nivået, skriver McParland i sin spalte på Liverpoolfc.tv.

Akademidirektøren ser spesielt frem til å teste Liverpool-juniorene i juniorutgaven av Champions League: Next Gen Series.

- Nå kan jeg ikke vente til sesongen starter igjen. Jeg er veldig spent på deltakelsen i Next Gen-serien. Det er noe jeg ser frem til.

Liverpool debuterer i den nylig etablerte turneringen når den portugisiske storklubben Sporting CP besøker Anfield 17. august. Lisboa-klubbens ungdomsavdeling er av beste merke, og den portugisiske hovedstadsklubben har blant annet dyrket frem Real Madrid-stjernen Cristiano Ronaldo, Manchester United-vingen Nani og Besiktas-duoen Ricardo Quaresma og Simão Sabrosa.

Molde er også trukket i samme gruppe som Liverpool og Sporting, og blåtrøyene forventer at 10 000 mennesker dukker opp når Anfield-klubben gjester Aker Arena i høst. Det siste laget i gruppa er tyske Wolfsburg.

- Det er ingen tvil om at spillerne kan få det tøft, men det er akkurat hva vi er ute etter. De skal spille mot kontinentets beste unggutter. Alle guttene våre vil være ute etter å vise seg frem. Det samme kan kanskje ikke sies om vanlig reservelagsfotball, fortsetter McParland i sin spalte.

Frank McParland har selv vært en av pådriverne for å få til en slik turnering.

- Jeg er meget glad for at arbeidet har båret frukter. Da jeg var speider i Watford, jobbet jeg med en kar som heter Mark Warburton. Han har fått turneringen opp på bena, forklarer 52-åringen.

Warburton var akademidirektør på Vicarage Road mens McParland var speider i klubben. De to snakket ofte om hvordan man kunne forbedre ungdomsfotballen.

- Vi pleide å snakke om en turnering som NextGen Series. 'Hvor fantastisk hadde det ikke vært om de beste unge spillerne i England hadde fått testet seg mot de beste unge spillerne i Europa?', spurte vi.

Prosjektet har nå altså blitt en realitet. Mark Warburton måtte imidlertid forlate jobben som akademidirektør i Watford for å utforme ideen sin.

- Jeg er henrykt over at Mark gikk inn for prosjektet etter å ha forlatt Watford. Åpningskampen kan ikke komme fort nok, skriver McParland.

52-åringen roser også Liverpool-manager Kenny Dalglish for å ha gitt unge spillere som Martin Kelly, John Flanagan og Jack Robinson muligheten på førstelaget. Han understreker imidlertid at spillerne må være klare for førstelagsfotball for at akademiet vil gi slipp på dem.

- Når de er klare, skal de få sjansen på førstelaget. Men vi har en plan for hver eneste spiller. Vi vil utvikle dem på best mulig vis, slik at både klubben og spilleren drar fordel av opplæringen, fortsetter McParland.

Akademidirektøren er stolt over at alle ungguttene som har fått sjansen, har kommet fra oppgaven uten skrammer.  Han er imidlertid ikke sikker på hva som skjer når sesongen sparkes i gang for alvor.

- Kanskje alle er tilbake i Kirkby - eventuelt blir en eller to igjen på Melwood. Vi får vente og se hva som skjer.

- Vi legger vekt på at spillerne skal gi alt på trening - uansett. Det være seg om de trener med U18, reservene eller med Luis Suárez på førstelaget.

McParland holder daglige samtaler med Damien Comolli og Kenny Dalglish om utviklingen av de unge spillerne. Han forklarer at alt er opp til spillerne.

- Det er i deres hender. Det er opp til dem å vise at de kan prestere på toppnivå hver eneste uke.

Frank McParland trekker frem Conor Coady som en spiller med gode holdninger.

- Conor var ikke sikker på om han skulle reise til Istanbul for å spille førstelagets treningskamp mot Galatasaray. Han spurte meg om han kunne få spille for reservelaget dersom han ikke ble tatt ut i troppen. Det er slike holdninger vi er ute etter, skriver McParland.