McParland retter blikket mot Molde

Akademidirektør Frank McParland er frem til U19-møtet med Molde i NextGen Series på Anfield torsdag etter to frustrerende kamper mot Wolfsburg. Dalglish og Rush besøkte The Academy. Ung spissduo på England U16.

Liverpool ligger på 3.plass i gruppe 2 i NextGen Series. Kampen om siste plass i cupspillet vil sto mellom Wolfsburg, Liverpool og Molde. Rodolfo Borrells mannskap møter Molde på Anfield torsdag, mens i siste gruppespillskamp venter gruppefavoritt Sporting Lisboa borte. Akademidirektør Frank McParland er skuffet over at Liverpool ikke fikk med seg poeng fra Wolfsburg, men ser nå frem til å møte Molde på Anfield.
 - Det har vært et par frustrerende uker for oss når det gjelder dobbeltoppgjøret mot Wolfsburg i NextGen Series, sier Frank McParland til Liverpoolfc.tv.

- Jeg synes vi spilte elendig i første kamp på Anfeld, og vi var noe heldige som fikk ett poeng takket være et sent selvmål.

- Vi la ned en fin opptreden i bortekampen på onsdag. Vi fortjente ikke å tape 0-2. Det er en av disse merkelige situasjonene som kan oppstå i fotball fra tid til annen. Du kan gjøre alt og ende opp med å ikke få med noe. En annen dag kan man være godt under standarden man er kapabel til og klare å få med noe fra kampen.

- Tapet i Tyskland var meget hardt å akseptere ettersom jeg ikke tror vertene kunne ha argumentert mot om vi hadde gått til pause med tre eller fire måls ledelse. Det er ingen overdrivelse. Hvis dere ikke har sett høydepunktene på LFC TV, så bør dere se på dem ettersom vi hadde flere klare muligheter.

- Wolfsburg var heldige. I andre omgang scoret de to kjappe mål som virkelig slo luften ut av våre gutter. Vi fortsatte å kjempe og vi kunne ha dratt med oss ett poeng dersom vi hadde klart å omsette noen av de sene sjansene vi fikk.

- Dette er en del av læringskurven for spillerne. Jeg har tidligere sagt at det å spille mot ulike kulturer og stiler er viktig for deres utvikling. De vil likevel ta med seg noe positivt fra denne turneringen.

- Reisingen og måten vi har gått til verks på er nesten som å innrette dem på hva e-cup vil være for førstelaget. De har møtt fysiske nordmenn, velorgansierte tyskere og et spilleskikkelig portugisisk lag. De har også stått overfor dommere av ulike nasjonaliteter, så det hele er en flott erfaring for dem.

- Vi retter nå oppmerksomheten mot vår nest siste kamp i gruppe 2, mot Molde, på torsdag. Vi er meget godt klar over at de lagene som går videre til cupspillet er Sporting pluss ett av de tre andre lagene.

- Vi holder oss til det gamle ordtaket om å ta en kamp av gangen. Vi kan ikke undervurdere Molde. Vi må gjøre en god jobb i den kampen. Hvis vi gjør det, gir det oss en mulighet.

- Bortsett bra NextGen Series har det gått ganske bra for The Academy som helhet. Ligasesongen er i gang for alle aldersgrupper, og det har allerede vært noen underholdende kamper.

- For et par uker siden var Kenny Dalglish her og så noen av de yngre lagene i aksjon. Det var dagen etter førstelagets uheldige 0-1-tap borte mot Stoke. Det var fantastisk å se ham her ettersom han kunne ha bestemt seg for å sto over etter frustrasjonene på Britannia.

- Men manageren liker fortsatt å komme til akademiet. Det gir oss et stort løft å få ham på besøk fra tid til annen.

- Ian Rush var også her forrige mandag. Han avholdt en økt innendørs med spissene på U15 og U16. Han ga dem tips om hvordan de kan forbedre avslutningene. Det er ikke dårlig å ha klubbens rekordmålscorer i alle turneringer, er det?

- Jeg er sikker på at de spillerne vil ha tatt til seg hvert eneste ord av det han sa. Det er en dag å huske for resten av livet. Forhåpentligvis vil det bære frukter på banen i månedene og årene fremover.

Liverpool-Molde i NextGen Series vises direkte både på TV2 Sport 2 og LFC TV. Avspark på torsdag er klokken 20.00 skandinavisk tid.

Duo for England U16
Apropos spisser, så er Jerome Sinclair og William Marsh tatt ut for England U16 til Victory Shield-oppgjøret mot Nord-Irland i Chesterfield 12. oktober. Sinclair ble hentet fra West Bromwich i sommer, og spissen sies å være et spennende talent, på lik linje med Raheem Sterling.