Minnestund avholdt

Hillsborough-ofrene ble minnet ved en seremoni på Anfield i dag. Margaret Aspinall i Hillsborough Family Support Group og parlamentsmedlem Steve Rotheram var tydelige på at ståtribuner ikke ønskes tilbake på engelske fotballarenaer.

Minnestunden for de 96 som mistet livet i Hillsborough-tragedien for 22 år siden ble avholdt på Anfield tidligere i dag. Kenny Dalglish, som også var manager for Liverpool under Hillsborough-tragedien, ledsaget spillere og ledere inn til minnestunden på Anfield. Omlag 12 000 mennesker var samlet på The Kop. Navnene på de omkomne ble lest opp. Klokken 15.06 lokal tid ble det holdt ett minutts stilhet. Klokkeslettet sammenfallt med tidspunktet FA-cupsemifinalen mellom Liverpool og Nottingham Forest ble avbrutt i 1989.

Parlamentsmedlem Steve Rotheram mener at erfaringene fra Hillsborough-tragedien aldri må bli glemt.
- To tiår ser ut til å være nok for noen til å antyde at innføring av trygge ståtribuner på fotballstadionanlegg er en idé verdt å vurdere, uttalte Rotheram.

- Jeg mener dette er et feilslått argument. Fotballmyndighetene bør være meget forsiktige med å fremme slike ideer.

Margaret Aspinall, leder i Hillsborough Family Support Group, sier at de pårørende aldri vil slutte med å kjempe for rettferdighet for de som døde på Hillsborough.
- Jeg har blitt meget irritert denne uken over å høre at ståtribuner ønskes tilbake. Ståtribuner bør aldri noensinne bli tillatt igjen.

- 96 av deres medsupportere døde. De døde og etterlot seg en arv til dere alle. Den arv er deres sikkerhet, som er det viktigste.

- De har gitt dere verdighet tilbake og retten til å bli behandlet som mennesker, ikke som kveg. Vi i Hillsborough Family Support Group vil aldri la oss påvirke av en slik holdning. Vi ønsker aldri å se ståtribuner igjen. Det bør ikke være på noens agenda.

- Leksa ble ikke lært etter Bradford, Heysel eller Ibrox. Det tok ytterligere 96 liv for å lære en lekse.

- Folk sier at Hillsborough var den verste fotballkatastrofen i britisk historie. Jeg vil gå enda lengre enn det. Hillsborough var den største urett i britisk historie.

Les også:
Benítez rørt til tårer av hyllest
Hillsborough-familiene ønsker Dalglish adlet