Møter hjemmesvake Wigan

Liverpool møter hjemmesvake Wigan senere i dag, men de røde har ikke klart å vinne i Wigan de tre seneste sesongene. Wigan scorer færrest mål, mens Liverpool har det tetteste forsvaret.

Liverpool har møtt Wigan 12 ganger i ligaen. De røde står med syv seirer, fire poengdelinger og ett tap. I Wigan har Liverpool vunnet tre, spilt to uavgjort og tapt én.

Forrige sesong spilte lagene 1-1 i Wigan. Fernando Torres scoret etter syv minutter, men Hugo Rodallega utlignet syv minutter ut i andre omgang. Også på Anfield endte det 1-1. Igjen utlignet Wigan, denne gang ved Steve Gohouri etter at Raul Meireles hadde ført hjemmelaget i ledelsen.

Forrige Liverpool-seier i Wigan kom i september 2007. Innbytter Yossi Benayoun scoret kampens eneste mål på stadionet som da het JJB.

Wigans eneste seier mot Liverpool på 12 ligamøter kom i mars 2010 da Hugo Rodallega sørget for 1-0 til «The Latics».

Dirk Kuyt (bildet) er Anfield-klubbens toppscorer mot Wigan med fem nettkjenninger.

Liverpool har vunnet ni av 17 bortekamper i ligaen under Kenny Dalglish i 2011. De røde jakter sin tredje ligaseier på rad for første gang siden mai. Merseysiderne har tapt bare en av de seneste 14 kampene i alle turneringer.

Tottenham var forrige lag til å score mer enn ett mål mot Liverpool, og det skjedde på White Hart Lane for tre måneder siden. Siden den gang har de røde sluppet inn åtte mål på 14 kamper, og bare tre på de seneste åtte kampene.

Liverpool har det beste forsvaret i Premier League med kun 13 innslupne mål på 16 kamper. Hvis de røde holder buret rent mot Wigan, er det første gang siden februar at Liverpool vil stå med tre «clean sheets» på rad.

Bare Manchester United (6) har vunnet flere bortekamper enn Liverpool (og Manchester City og Tottenham). Kenny Dalglish’ mannskap har fem seirer på fremmed gress.

På seks innbyrdes møter i Wigan har hjemmelaget scoret tre mål - Mido i 2008/09 og Rodallega i hver av de to seneste sesongene.

Wigan har tatt syv av 36 mulige poeng mot Liverpool. «The Latics» har scoret bare åtte ganger på 12 ligamøter, men har funnet veien til nettmaskene i samtlige av de syv seneste oppgjørene. Wigan har tapt bare en av de seneste fem kampene mot Liverpool.

Wigan har en svak hjemmestatistikk. De har bare vunnet ni av de seneste 39 Premier League-kampene hjemme. Ingen av de seneste seks har gitt tre poeng. Eneste seieren foran egne fans kom mot QPR (2-0) i august. Siden den gang har de spilt uavgjort to og tapt fire. Tapene har kommet mot Tottenham (1-2), Bolton (1-3), Fulham (0-2) og Arsenal (0-4). De har spilt uavgjort mot Norwich, Blackburn og Chelsea.

Wigan har vunnet to av sine fire seneste kamper. Begge trepoengerne har kommet på bortebane, mot Sunderland og West Bromwich. I begge kampene kom Roberto Martinez’ mannskap tilbake fra å ligget under.

Wigan er sammen med QPR laget som scorer færrest mål i Premier League. Kun 15 nettkjenninger hittil.

Spissen Hugo Rodallega er usikker til kampen mot Liverpool grunnet en ankelskade han pådro seg mot Chelsea i helgen. Forsvarer Emerson Boyce er tilbake i trening etter en hamstringskade, men er ikke klar for comeback.

Michael Oliver skal dømme Wigan-Liverpool. 

Innbyrdes Premier League-møter:

På Anfield:
10/11 1-1 Meireles
09/10 2-1 N’Gog, Torres
08/09 3-2 Kuyt 2, Riera
07/08 1-1 Torres
06/07 2-0 Kuyt 2
05/06 3-0 Crouch 2, Garcia

 I Wigan:
10/11 1-1 Torres
09/10 0-1
08/09 1-1 Benayoun
07/08 1-0 Benayoun
06/07 4-0 Bellamy 2, Kuyt, McCulloch (sm)
05/06 1-0 Hyypiä