Nettkjenning av Kuyt

Dirk Kuyt scoret for Nederland mot Sverige. EM-drømmen brast for Charlie Adam etter tap mot Spania. 90 minutter for Craig Bellamy. Danmark til EM.

Dirk Kuyt tegnet seg på scoringslista da Nederland gikk på et sjeldent kvalifiseringstap. Nederland hadde allerede kvalifisert seg til EM 2012, mens Sverige måtte vinne på Råsunda for å komme til EM som beste gruppetoer. Kim Källström sendte Sverige i ledelsen på et utsøkt frispark i det 14. minutt. Klaas Jan Huntelaar utlignet midtveis i første omgang. Dirk Kuyt  var påpasselig frempå ved en retur fra keeper i det 50. minutt og headet Nederland i føringen. Sebastian Larsson sørge for balanse i regnskapet med nettkjenning fra ellevemetersmerket to minutter senere. Ola Toivonen fastsatte sluttresultatet til 3-2 i Sveriges favør. Svenskene slår dermed følge med Nederland til Ukraina/Polen neste år. Dirk Kuyt ble tatt av banen i det 73. minutt.

Skottland lå på playoff-plass i gruppe I før møtet med EM-klare Spania i Alicante, men drømmen om EM-spill brast med et 1-3-tap. Tsjekkia vant samtidig 4-1 mot Litauen og tok 2.plassen fra skottene. Charlie Adam ble tatt av banen av taktiske årsaker i det 63. minutt, ifølge ESPN Soccernet. Pepe Reina var ikke i kamptroppen til Spania. Spanias landslagssjef Vicente del Bosque hadde noe overraskende valgt Victor Valdés mellom stengene, mens Iker Casillas var henvist til benken.

Craig Bellamy spilte hele kampen da Wales vant 1-0 borte mot Bulgaria. Wales passerte dermed Bulgaria og endte på  4. plass i gruppe G.

Utlånte Alberto Aquilani ble byttet ut i det 68. minutt i Italias 3-0-seier mot Nord-Irland i Pescara.

Danmark, uten en ribbeinsskadde Daniel Agger, tok en sterk 2-1-seier mot Portugal og gikk til EM som gruppevinner fra Norges gruppe.