Newby til manageryrket

Tidligere Liverpool-spiss Jon Newby er ansatt som spillende manager i Blue Aquare Bet North-klubben Colwyn Bay.

Colwyn Bay, som spiller på nivå 6 i det engelske divisjonssystemet, har ansatt Jon Newby som spillende manager etter at Dave Challinor bestemte seg for å gå til AFC Fylde. 32-årige Jon Newby begynte karrieren sin i Liverpool, og var involvert i FA Youth Cup-seieren i 1996 sammen med Jamie Carragher og Michael Owen.

Newby fikk fire førstelagskamper for Liverpool, alle i 1999/2000, men hadde også låneperioder i Crewe, Sheffield United og Bury mens han var i Anfield-klubben. Oppholdet i Bury ble gjort permanent i 2001. Sommeren 2003 bar ferden videre til Huddersfield. Etter et låneopphold i York returnerte han til Gigg Lane. I 2005/06 ble han utlånt til Kidderminster. Han ble så frigitt av Bury i mai 2006.

Spissen valgte Wrexham som sitt neste stoppested, men allerede i desember 2006 var tiden på Racecourse Ground over. I januar 2007 signerte han for Southport, men ble frigitt etter nedrykket i mai samme sesong. Så fikk han kontrakt med Morecambe i august 2007 etter først å ha vært der på røve.

Newby skrev under for den skotske 1-divisjonsklubben Greenock Morton i juli 2008. Der scoret han i debuten. I juli 2009 var dt dag for spill i den daværende Conference North-klubben Northwich Victoria, før Colwyn Bay ble hans foreløpig siste klubb i 2010/11-sesongen. Etter å ha vunnet «gullstøvelen» i sin første sesong tok Newby på seg ekstra arbeidsoppgaver som trener ved siden av Challinor og Colin Woodthorpe. Challinor forlot nylig Colwyn Bay til fordel for AFC Wylde i Northern Premier Division One North (nivå 8), og Newby tar nå altså steget opp og blir spillende manager.