Ny helt behøves

Ingen på det Liverpool som reiser til Stadium of Light har scoret for de røde i bortekamp i Premier League mot Sunderland. Det blir gjerne en seierherre og dramatikk i disse kampene.

Luis Suarez og Andy Carroll forventes å starte sammen for første gang etter sine overganger helt mot slutten av januarvinduet. Av dagens tropp er det bare Steven Gerrard som har scoret i Sunderland i Premier League, og kapteinen er som kjent ute med skade. Det vil derfor passe bra at det nye radarparet viser seg fram på søndag ettermiddag.

De fem siste tilsvarende oppgjørene i ligaen:


17.10.09
Sunderland v Liverpool 1-0 (1-0)
S: Bent 5

Reina, Johnson, Skrtel (Voronin, 72), Agger, Carragher, Babel (N'Gog, 81), Lucas, Aurelio, Spearing (Mascherano, 72), Benayoun, Kuyt

Et svekket Liverpool manglet Gerrard og Torres, samt at en reisetrøtt Mascherano satt på benken. Det ble ikke bedre av at Darren Bent traff den famøse badeballen etter fem minutter, og utmanøvrerte en fortvilet Pepe Reina. Jay Spearing fikk sin ligadebut, men sammen med Lucas, Aurelio og Benayoun på midtbanen ble dette bokstavelig talt alt for lite og lett.


16.08.08
Sunderland v Liverpool 0-1 (0-0)
L: Torres 83

Reina, Arbeloa, Dossena, Hyypiä, Carragher, Gerrard, Plessis (Alonso 46), Benayoun (Aurelio 81), Kuyt, Keane (El Zhar 77), Torres

Etter en kontroversiell sommer hvor Rafa prøvde å selge Alonso, kjøpe Barry og endte opp med Robbie Keane, prøvde manageren Damien Plessis fra start i sesongens første ligakamp. Det funket ikke, Alonso ble byttet inn, Keane byttet ut, og det var Xabi som spilte igjennom til Fernando Torres som ble matchvinner i en typisk åpningskamp med mye kjemping og lite spill.


25.08.07
Sunderland v Liverpool 0-2 (0-1)
L: Sissoko 37, Voronin 87

Reina, Arbeloa, Carragher (Riise 76), Finnan, Hyypiä (Agger 16), Alonso, Pennant, Sissoko, Babel (Kuyt 89), Torres, Voronin

Igjen en tidlig kamp i nordøst, og solid spill av Liverpool som startet denne sesongen bra. Å ha Momo Sissoko og Andriy Voronin som målscorere ville ha gitt gode odds, men et langskudd fra den langbente smatt inn i hjørnet og den langhårede avgjorde kampen definitivt helt mot slutten.




30.11.05
Sunderland v Liverpool 0-2 (0-2)
L: Garcia 30, Gerrard 45

Reina, Finnan, Hyypiä, Carragher, Riise (Warnock 90), Gerrard, Alonso, Sissoko, Garcia, Crouch (Traore 80), Morientes (Kewell 60)

Sterkt spill av midtbaneduoen Gerrard og Alonso ga gjestene et solid overtak mot et Sunderland som rykket ned etter et mareritt av en sesong. To krempasninger fra Xabi Alonso åpnet for scoringer av Luis Garcia og Steven Gerrard, og ved pause var kampen i realiteten punktert. Liverpool burde ha økt etter pause, og Peter Crouch hadde nesten en “Rosenthal” fra kort hold.


15.12.02
Sunderland v Liverpool 2-1 (1-0)
S: McCann 36, Proctor 85
L: Baros 68

Kirkland, Carragher, Biscan (Diouf 63), Henchoz, Traore, Murphy, Gerrard, Hamann (Riise 45), Smicer (Diao 72), Owen, Baros.

Dette var en annen sesong hvor datidens heislag Sunderland rykket ned, til tross for at håpet tentes denne førjulskampen. Liverpool vasset i sjanser, selv om hjemmelaget kunne ha skaffet seg luft ved et feilaktig dømt straffespark som ble reddet av Kirkland. Milan Baros utlignet, men siden ble det bare nesten mot en keeper i Jurgen Macho. Det var ikke den eneste gangen han løftet sitt spill mot de røde. Isteden var det innbytter Proctor som kunne bli matchvinner i sluttminuttene mot spillets gang.