Om problemene med å utvide Anfield

Joe Anderson, leder i Liverpools kommunestyre, belyser problemene med å fornye nåværende stadionanlegg. Han mener det vil ta tre år å få løst alle problemene.

Ian Ayre antydet i helgen at det går mot bygging av nytt stadionanlegg i Stanley Park ettersom forhold til å tilegne seg eiendom/landområde, og også miljømessige hensyn og vedtekter, har det skapt barrierer for å utvide Anfield. Til Liverpool Daily Post belyser Joe Anderson problemene.

Høyere tribuneseksjoner vil blokkere for dagslyset til nærliggende boliger.
- Du kan ikke bygge noe rett ved siden av noens hus slik at det blokkerer dagslyset. Enten Liverpool FC liker det eller ikke, så er det noe som eksisterer, sier Anderson til Liverpool Daily Post.

- Det var slik for ti år siden da de vurderte det, og det eksisterer i dag.

- Det er heller ikke så lett som mange tror å få såkalt Compulsory Purchase Order (CPO). Det må være tydelig grunnlag for regenerering.

- Det er ikke våre regler. Det er nasjonale juridiske krav. Vi skal gjøre alt for å assistere Liverpool FC og hjelpe dem.

- De opprinnelige problemene før de bestemte seg for å flytte til Stanley Park er de samme nå. Folk har rett til lys, og det er en hel rekke slike problemer. Det er fortsatt det samme i dag.

- Vi har sagt at de må ta en beslutning. Hvis de ønsker å forhandle med folk som bor rundt stadion og komme frem til en avtale som tillater dem å bygge høyere for å øke kapasiteten, så er det greit.

- Fra vårt ståsted, når Ian Ayre snakker om krav i henhold til loven, så har de lokale rett til lys.

Lokalsamfunnet har ventet lenge på at klubben skal bestemme seg.
- De starter ikke med blanke ark. De må håndtere den situasjonen de har arvet. Det er kostander forbundet med å fornye Anfield. De må kanskje vente tre år før de kan starte. Selv om de får byggesøknad, betyr det ikke at folk ikke kan anke.

- Jeg har påpekt at en CPO ikke er så lett som folk tror. Folk har rettigheter, de må kunne protestere, og det må være et sterkt fornyelsesargument.

- Du kan ikke bare flytte folk ut av husene sine fordi du vil ha et fornyet stadion. Det må gi området større fordeler, det inkluderer jobber og miljø.

Liverpool FC står også i fare for å måtte tilbakebetale £8,2M som er bevilget av European Objective 1. Midlene har allerede blitt benyttet til å renovere Stanley Park i forberedelser til å bygge nytt stadion.
- Hvis Liverpool kommune må betale tilbake pengene, må Liverpool FC betale tilbake pengene. Liverpool skrev under på det, riktignok under andre eiere.

- Vi tror vi stor i en sterk posisjon fordi vi gjorde det klart at LFC ville være ansvarlige. Til syvende og siste jobber jeg på en positiv med Liverpool FC.

Han innrømmer at han vil vurdere å utvide septemberfristen for om klubben ønsker å ta opp opsjonen for en 999-årig leieavtale i Stanley Prk.
- Hvis de kan vise meg fremgang, så kan jeg ikke se at vi skal nekte blankt. Vi jobber i kulissene for å komme fremover. Saken er at Ian Ayre representerer Liverpool FC, mens jeg representer byen og innbyggerne  i Anfield.

- Jeg ønsker det som er til det beste for innbyggerne i Anfield, byen og fotballklubben.

Ian Ayre forstår frustrasjonen, men det er viktig at klubben gjør ting riktig på lang sikt.
- Vår utfordring er nå finne en måte å bringe alle disse elementene sammen til en løsning som er til det beste for Liverpool FC og supporterne, sier Ian Ayre.

Parlamentsmedlem Steve Rotheram ønsker å ha et møte med klubben for å diskutere stadionsaken.
- Vi forsøker å organisere et møte med eierne for en oppdatering. Usikkerheten blant beboerne begynner virkelig å skape uro. Jeg håper at fotballklubben er i stand til å komme opp med en riktig beslutning for klubben som hjelper området, uttaler Rotheram til Liverpool Echo.

- Det må være riktig løsning for alle, dette er en meget stor mulighet til å fornye hele nordre del av Liverpool, ikke bare Anfield.

- Innbyggerne har stått overfor mange problemer de seneste årene. Mitt ønske er at de lokale innbyggerne får det de har vært ute etter, muligheten for at det skal skje noe med området.

- Brutte løfter fra de tidligere eierne har kommet tilbake og hjemsøkt de nåværende eierne.

Rotheram håper å få i stand et møte med ledelsen i klubben i løpet av de neste to ukene.