Palsson imponerer i Skottland

Victor Palsson har imponert stort for Hibernian etter overgangen fra Liverpool mot slutten av transfervinduet i januar. Nå er 19-åringen i ferd med å spille seg inn i landslagsdiskusjonen på Island.

Midtbanespiller Palsson hadde bare et halvt år igjen av sin kontrakt og var lei av tilværelsen som reservelagsspiller i Liverpool. Derfor takket han ja til en overgang til Hibernian da sjansen bød seg. Etter drøye tre uker i den skotske serien, ser det ikke ut til at den unge islendingen angrer på den avgjørelsen.

Palsson har vært en umiddelbar hit hos Hibernian, og hans gode spill på midtbanen i den skotske toppdivisjonen er også noe den islandske landslagsledelsen har merket seg. Landslagssjef Olafur Johannesson vil ikke inkludere 19-åringen i sin trop til EM-kvalifiseringskampen mot Kypros i mars, men innrømmer at det ikke vil være lenge før Palsson er aktuell for A-landslaget dersom midtbanespilleren fortsetter å briljere på Easter Road.

Palsson har bidratt sterkt til at Hibernian har spilt seg ut av bunnstriden i SPL med tre strake seire etter hans inntreden på laget.

- Jeg synes Victor er en spiller som passer perfekt i SPL. Han har gode holdninger, og er fysisk sterk. Skal du spille i Skottland må du ha disse egenskapene. Jeg ser frem til fortsettelsen i Hibernian, uttaler landslagssjef Johannesson til Evening News i Edinburgh.

- Jeg tror han tok et veldig godt valg når han bestemte seg for å reise til Skottland og spille for Hibs. Jeg har lagt merke til at han har gjort det bra, og at han scoret sitt første mål på straffespark mot Kilmarnock, fortsetter landslagssjefen.

Liverpool betalte danske Aarhus £300 000 for islendingen for to år siden, og Palsson ble raskt fast inventar på reservelaget til John McMahon. Flere klubber var interesserte i 19-åringen når det i januar ble klart at han ville forlate Liverpool.

- Victor ringte meg. Han hadde muligheten til å spille for klubber i lavere divisjoner i England, men jeg fortalte ham at det ville være bedre med fast førstelagsspill for en klubb i den skotske toppdivisjonen i stedet for å spille i tredje- og fjerdedivisjon i England, forteller Johannesson.

- Det var selvfølgelig en vanskelig avgjørelse for ham å forlate en klubb som Liverpool, en av de største klubbene i Europa. Det må ha vært en fantastisk opplevelse for ham å få sin utdanning der, og trene sammen med noen av de beste spillerne i verden. Det er noe han aldri vil glemme.

- Det var vanskelig for ham å forlate Liverpool, men det er også vanskelig å komme med på førstelaget i en slik klubb. Så jeg tror Victor tok den riktige avgjørelsen, for nå får han spille fast førstelagsfotball. Når han nå får spille fast i den skotske toppdivisjonen, vil det bare være bra for både ham, Hibs og meg. Jeg vil dra over å se Victor spille. Fortsetter han å gjøre det bra, er jeg sikker på at karrieren hans vil skyte fart.