Pearce tar sitt lag i forsvar

Bursdagsbarnet Jordan Henderson står foran en viktig kamp mot Tsjekkia, for England U21 på søndag. Det vil avgjøre hvor lang ferien blir for spilleren som møter gamle lagkamerater i ligaåpningen.

England U21 har spilt uavgjort mot favoritten Spania (1-1) og Ukraina (0-0) ide to første kampene i gruppe B i EM. Det betyr at siste kamp mot Tsjekkia påsøndag kveld må vinnes dersom det skal bli avansement til semifinalen.

Mer enn selve resultatene har imidlertid det engelske landslaget fått til delskraftig kritikk for sin enkle og direkte spillestil, og hvor det har værtåpenbart at man er flere hakk dårligere teknisk enn spesielt det spanske laget.Jordan Henderson har spilt sentralt i en nokså defensiv rolle for England U21,og blitt lite involvert på en midtbane som ofte har blitt overspilt. Nå tartrener Stuart Pearce sine gutter i forsvar.

- Folk forstår ikke hvor stor press det er i de første gruppespillkampene, detgjør de virkelig ikke, kontrer Pearce til Daily Mirror. – Det er lett å sitteforan fjernsynsskjermen og si at “laget skal gjør slik”, det er ikke så enkeltsom det.

- Hvis du faktisk har vært med i en slik turnering, stått ute ved sidelinja, jomer vil du forstå hvordan det er. Jeg har vært med tidligere som spiller og vethvor nervøst det kan være.

- Jeg må sørge for at de unge spillerne blir støttet og ikke blir møtt medskrik og skrål. Jeg ønsker definitivt ikke å legge press på unge spillere.

- Jeg vet hvilke styrker mitt lag har. Jeg arbeider sammen med dem hver dag,noe andre folk ikke gjør. Vi har spilt 12 kamper så langt i denne turneringen,og vi har som mål å spille 15 kamper. Vi har tapt én kamp, det er hva som erfakta. På søndag vil jeg igjen ta ut et lag som jeg tror kan vinne kampen,fortsetter treneren med klar henvisning til kritikken om at engelskmennene harspilt negativ fotball.

- Vi er veldig klar over at vi må utdanne spillere til å bli bedre tekniske iung alder, noe som vil gjøre min jobb lettere. Men du må gjøre det i veldig ungalder.

- Ja, vi kan bli bedre, men for øyeblikket er vi rangert som det besteU21-landslaget i Europa. Hvis noen ønsker å se bort i fra det etter to kamper isluttspillet, med alt det presset som har vært, da må de få lov til å gjøredet.

- Da vi begynte i denne turneringen var vårt mål å vinne den, og det er detfortsatt.

Samme dag som det ble klart at Liverpool møter Sunderland i ligaåpningen i2011/12, og hvor Jordan Henderson kan debutere offisielt i helrødt mot sintidligere klubb, fyller også midtbanespilleren 21 år.

Vi gratulerer!